Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plantweerbaarheid en residu staan centraal

Aardbeiendemodag 2014 in de startblokken

Na ondertussen 6 succesvolle edities organiseren DLV Plant en ZLTO vollegrond op 5 september 2014 de zevende editie van de Aardbeiendemodag. Zoals voorgaande jaren wordt ook deze dag weer een ontmoetingsplek voor alle belanghebbende partijen uit de Belgische en Nederlandse aardbeiensector.

Voor het tweede jaar op rij is de familie van Gennip bereid gevonden om hun praktijkbedrijf in Sint-Oedenrode ter beschikking te stellen voor dit evenement. De focus van de dag ligt enerzijds op een druk bezochte beurs waar toeleveranciers breed uit de aardbeiensector hun gamma voorstellen. Anderzijds worden tijdens deze dag demoproeven aangelegd waar bedrijven strategieën demonstreren rond topics als residubeheersing, weerbaarheid en de heel actuele tripsproblematiek.

Nieuw vanaf dit jaar is dat er ook aandacht zal zijn voor de teelt van aardbeien op stellingen. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de demoproeven die zullen worden aangelegd tijdens de Aardbeiendemodag 2014.

Gebruik MineralTM strategie in een vollegrondsteelt aardbeien

Vanuit de filosofie dat duurzame voedselproductie pas mogelijk is als er ook aandacht is voor de impact van teelthandelingen, werd MineralTM geïntroduceerd als de meest winstgevende en duurzame manier van telen zonder chemie. Het concept werd ontwikkeld door de Sloveense zaakvoerder Igor Ogorevc en wordt in de Europese markt gepositioneerd door het bedrijf Narroway.

De MineralTM strategie omvat het inzetten van 3 middelen om de planten te voeden en te beschermen in hun afweer tegen ziektes en plagen. GreenMineralTM bevat 75 mineralen die de planten voorzien in al de nutriënten die nodig zijn tijdens het teeltverloop. De specifieke formulering maakt dat nutriënten makkelijker worden rondgezet in de plant, maar ook dat planten weerbaarder worden tegenover ziektes. GreenMineralTM wordt als voeding aangegoten aan de plant. RedMineralTM is een organische oplossing die wordt ingezet om de weerbaarheid tegenover plagen te verhogen en wordt enkel curatief ingezet.

YellowMineralTM is ook een organische oplossing die planten dan weer meer resistent maakt tegenover schimmels in wisselende klimaatomstandigheden. Dit middel wordt zowel preventief als curatief ingezet. Het toepassen van de MineralTMstrategie wordt in deze demoproef vergeleken met een praktijkstrategie in de aardbeienteelt.


Bron: DLV Plant
Publicatiedatum: