Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterkers en kool zijn echte powerfoods

Gooi je gojibessen, chiazaad en tarwegraspoeder maar weg. De nieuwe echte powerfoods zijn helemaal niet zo exotisch. Waterkers is de gezondste groente die er bestaat. De eerder bejubelde broccoli bungelt ergens in de middenmoot.

Dat kun je opmaken uit een nieuwe ranglijst van de gezondste groenten van de wereld die is opgesteld door de William Peterson University uit de VS. De groenten werden gerangschikt op basis van de voedingsmiddelendichtheid. Of: welke groente biedt per portie zo veel mogelijk van de vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen die iemand op een dag nodig heeft. Het ging om het totaalplaatje, dus een stuk fruit met alleen vitamine C erin en verder niks bijzonders scoorde laag.



Bovenaan staan verrassend genoeg waterkers, Chinese kool en snijbiet. Ze vormen de top drie in de lijst van de 47 onder de loep genomen groenten en fruit. Die werden allemaal onderzocht op de 17 belangrijkste voedingsstoffen, waaronder vezels, calcium, zink en allerlei vitamines. Waterkers kreeg een score van 100, terwijl iets als broccoli maar 34,9 scoort. Van de groene roosjes werd de laatste tijd beweerd dat het de gezondste groenten waren die er bestaan.

De slechtst scorende 'deelnemers' zijn grapefruit en zoete aardappels. Die zijn niet ongezond, maar bieden geen totaalpakket aan gezonde stoffen.


Bron: emmen.nu
Publicatiedatum: