Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: constante vraag en goede prijzen peterselie

Het Italiaanse peterselieseizoen is goed verlopen tussen december 2013 en januari 2014. De gemiddelde prijzen lagen tussen de 13 en 14 euro voor vijf kilo en in Italië werd er 3 euro per kilo voor gegeven. "Momenteel schommelen de prijzen rond de 5,4 en 6,5 euro, voor zowel krul als platte peterselie. De vraag is constant zowel in Italië als de rest van Europa. Ook verwachten we dat de prijzen gaan stijgen richting Pasen", vertelt een woordvoerder van het bedrijf Ortofrutticola Egnathia.



De belangrijkste afnemers zijn Duitsland en andere Noord-Europese landen. De peterselie wordt met name geteeld in Toscane, Marche, Emilia-Romagna, Campania en Puglia. In 2012 was er bijna 1000 hectare in totaal. In de winter heeft Italië weinig concurrentie, er is dan alleen productie uit Turkije en Spanje. De prijzen zijn afhankelijk van het weer, ze kunnen snel heel hoog of heel laag worden.

Peterselie groeit goed tussen de 16 en 20 graden. In het binnenland consumeren ze met name platte peterselie en krulpeterselie wordt het meest geëxporteerd. Het product wordt over het algemeen verkocht in bossen. In het buitenland hebben ze liever bosjes van 150 tot 200 gram of 400 tot 500 gram in kisten van 5 kilo of los.




Publicatiedatum: