Special Jaaroverzicht december

Sector neemt afscheid van Dirk van der Kaaij en 50 jaar paprika

Op woensdag 4 december 2013 werd de coöperatieve vennootschap Tomabel opgericht. 48 producenten van verse groenten en fruit stonden aan de wieg van de nieuwe coöperatieve vennootschap. De oprichting is een belangrijke stap in het verder professioneel uitbouwen van de werking van Tomabel.Eén mooiste moment kan hij niet kiezen – daarvoor is heel RedStar te dierbaar voor Dirk van der Kaaij. Dit zei hij tijdens zijn afscheidsreceptie: "Het begin, 1 januari 1996, de start van de eigen verkoop, de gunfactor die we hebben gekregen, de relaties die we hebben opgebouwd", somt hij op. Alles bij elkaar is het ongelooflijk." Toch is het, na 47 jaar tuinbouw, tijd voor een stapje terug en Dirk van der Kaaij treedt terug uit de directie van RedStar.Eind juli dit jaar maakten Veiling BelOrta en Borgloon bekend dat ze wilden gaan fuseren en dit is nu rond. Gisterenavond is tijdens een vergadering het akkoord gegeven door de aandeelhouders van beide organisaties en deze is goedgekeurd. De naam BelOrta zal worden behouden. BelOrta blijft samenwerking met andere veilingen ambiëren.

"Van mei tot september is Nederland de enige paprika-exporteur voor West-Europa. Laat de NMA het niet horen, maar als er hier geen paprika's geproduceerd worden, ligt er niets in de supermarkten. Toch weet Nederland geen prijs te maken. Dat stemt tot nadenken", sprak Cor Hendriks (Rabobank) tijdens de bijeenkomst voor 50 jaar paprika in Nederland.


Vannacht is familie Heijboer verblijd met de geboorte van een zoon, Levi. Onze redacteur Izak Heijboer geeft aan dankbaar, blij en trots te zijn. Moeder en kind maken het goed. Zoon Levi weegt 10 pond. Wil je Izak nog feliciteren? Stuur dan een mailtje naar izak@agf.nl

Het leek wel of er een invasie van AGF-detaillisten richting Kampen was getrokken als je op het parkeerterrein keek van de voormalige KZY veiling. Binnen was het al even gezellig druk en was er een en al sfeer zowel in het gedeelte met de hapjes en drankjes bij het Rad van Fortuin als in de rest van de hallen die ook vrij te bezichtigen waren tijdens de kerstinspiratie-avond van Postuma.De totale aanvoer van fruit bij Veiling Haspengouw in 2013 lag 8% lager dan in 2012. De mindere oogst in september 2012 was hiervan de voornaamste oorzaak. Ook mede door de goede prijsvorming eind 2012-begin 2013 waren de frigo's vroeger geruimd. Het verhaal van H-Apack kwam de voorbije maanden in de pers. Kort samengevat: doordat BayWa uit H-Ppack stapte, werden we in Veiling Haspengouw geconfronteerd met twee eenvormige bedrijven, die daarenboven verlieslatend waren. Door de activiteiten van het ene bedrijf te laten opgaan in het andere, hopen we één succesvol sorterings- en verpakkingsbedrijf uit te bouwen.

Op 23 december, wordt in huize Boekhout het heuglijke feit gevierd dat Pieter en Dirian 25 jaar geleden zijn getrouwd. In de 25 jaar zijn de snorharen wat minder geworden, maar is de liefde nog altijd dik aanwezig. Inmiddels zijn ze al even opa en oma en zijn het tweede en derde kleinkind op komst.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven