Rijk Zwaan opnieuw lijstaanvoerder Hillenraad 100

Rijk Zwaan is opnieuw nummer 1 in de Hillenraad 100, het overzicht van de 100 meest toonaangevende bedrijven in de Nederlandse glastuinbouw. Dat werd vrijdag 1 november bekend gemaakt tijdens het Hortigala van het Jaar in Rotterdam.

De Hillenraad-topselectie van de Nederlandse tuinbouwrealiseert 16,6 miljard euro omzet. Dit is een groei van 6,4% ten opzichte van2012. Het gaat goed in deze sector, zo biedt de sector werk aan 54.000 mensenwereldwijd en zoekt zij constant naar nieuw supertalent. Ruim twee derde vandit bedrijfsleven geeft aan vacatures te hebben die maar moeilijk vervultworden. "Opmerkelijk gezien het economische klimaat en het contrast met anderesectoren", aldus Martien Penning, initiatiefnemer van het jaarlijkse Hillenraad100-onderzoek, demonitor van de Nederlandse tuinbouw. In de voormalige Rotterdamsestrafgevangenis aan de Noordsingel is tijdens het Hortigala van het jaar opvrijdagavond 1 november voor de elfde keer de jaarlijkse Hillenraad100gepresenteerd. Deze uitreiking is voor de tuinbouwsector de graadmeter.

Rijk Zwaan stond vorig jaar ook op nummer 1 en bereikte de hoogste positie eerder al in 2009 en 2010. Volgens juryvoorzitter Willem Vermeend is Rijk Zwaan een voorbeeld voor menig Nederlandse onderneming. "Internationaal zeer sterk, in hoge mate kennisintensief, maatschappelijk betrokken en een excellente werkgever."

In het juryrapport wordt beschreven hoe Rijk Zwaan menselijk talent optimaal weet te benutten. 'De medewerkers worden gekoesterd en krijgen alle ruimte om zowel zichzelf als de organisatie te ontwikkelen: één en één is drie. Zij kunnen hun honger naar nog meer kennis en expertise stillen met continue scholing en ze krijgen veel eigen verantwoordelijkheid.'Opvallende stijger dit jaar is Van der Windt Verpakking: die maakte een reuzensprong van 69 naar 20. Ook Nature's Pride steeg behoorlijk. Red Star is het hoogste teeltbedrijf in de lijst en is dit jaar verder gestegen naar een elfde plaats. Voor het eerst was er dit jaar een aparte ranglijst van de meest duurzame ondernemingen, aangevoerd door Eosta.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven