Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beursverslag VLAM Fruit Attraction Madrid 2013

Belgische export naar Spanje blijft stabiel

Van 16 tot 18 oktober vond de vijfde editie van Fruit Attraction plaats in Madrid. VLAM was voor de tweede keer aanwezig op de beurs samen met vijf groente- en fruit exporteurs. De Belgische uitvoer naar Spanje blijft stabiel, waarbij België de belangrijkste leverancier is van peren, kropsla en prei.

Groeiende beurs

Voor het vijfde jaar op rij werden de beurshallen van de Feria de Madrid omgetoverd tot de 'place to be' voor producenten en leveranciers van groenten en fruit. Dat Fruit Attraction zich de voorbije vijf jaren aan het opwerken is tot een belangrijk professioneel forum voor de Spaanse markt en daarbuiten valt duidelijk af te leiden uit de exponentiële groei van beursoppervlakte, deelnemers en bezoekers. Toen de beurs startte in 2009 waren er 353 exposanten. In 2013 is dit aantal opgelopen tot 670 exposanten. Bij de eerste editie was er een oppervlakte van 7.400 m². Intussen is dit bijna verdrievoudigd naar meer dan 21.000 m². Onder de exposanten waren niet enkel de Spaanse regio's vertegenwoordigd, maar ook Argentinië, België, Brazilië, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Verenigd Koninkrijk, China, Chili, Polen, Zweden, Turkije, Venezuela, Canada en Peru.



Belgische aanwezigheid

VLAM organiseerde voor de tweede keer een collectieve stand, waarop vijf exportbedrijven hebben ingetekend: Calsa, Devos Group, Vanco Belgium, Herwi en Vergro. De VLAM-stand was een open stand van 60m² in hal 9. Deze stand pakte uit met grote productfoto's op de bovenstructuur en een uitgebreide productpresentatie van de belangrijkste Belgische groente- en fruitsoorten. De stand werd gekoppeld aan die van Veiling Hoogstraten waardoor het Belgische paviljoen werd uitgebreid tot 100m².



Stabiele export
De handel tussen Spanje en België is vrij stabiel. België exporteerde in 2012 ongeveer 53.000 ton vers fruit en 16.000 ton verse groenten naar Spanje. Voor fruit werden vooral Conference-peren en appels uitgevoerd. De meest populaire Belgische groenten zijn prei, tomaten en kropsla. Voor peren, kropsla en prei is België de belangrijkste leverancier voor Spanje. Deze trend zet zich door in 2013, waarbij we ook een stijging in de export van witloof naar Spanje noteren. De volgende editie van Fruit Attraction zal doorgaan van 15 tot 17 oktober in de Feria de Madrid in Madrid.



www.vlam.be

Publicatiedatum: