Anne Kuperus, Kuperus Foods:

"Zwarte knoflook steeds bekender"

Tholen - Anne Kuperus van Kuperus Foods uit Leeuwarden vermarkt al enkele jaren zwarte knoflook exclusief voor de West-Europese markt. En met succes, want het product wordt steeds bekender. "Restaurants hebben het veelal opgenomen in het menu. Daarom ben ik nu op zoek naar groothandels, food- en delicatessenzaken, die het product op willen nemen, zodat consumenten er ook zelf aan kunnen komen", vertelde Anne tijdens de Foodspecialiteitenbeurs, die gelijktijdig met de AGF Detail in Houten werd georganiseerd.


Anne Kuperus

"De afzet loopt dit jaar alweer een stuk beter dan vorig jaar vanwege de toenemende bekendheid. Zo gaat er veel naar Scandinavië, Duitsland en België en zijn we ook in Frankrijk begonnen met de verkoop", vertelt Anne. In Nederland is de zwarte knoflook voor particulieren onder meer beschikbaar bij De Groentekiosk en Exotenhof en bij de groothandels BUD Holland, Eminent, Hanos, Lindenhoff, Rungis, Sligro, Van Geest International, De Kweker en Vroegop-Windig.

Kuperus Foods levert de zwarte knoflook in bollen, gepelde teentjes en pulp. "Aan het product zijn geen smaak- of conserveermiddel toegevoegd. Knoflook is het enige ingrediënt. Zwarte knoflook staat bekend om haar gezonde eigenschappen. Uit onderzoek blijkt dat zwarte knoflook bijna twee keer zoveel antioxidanten bevat dan gewone knoflook. Zwarte knoflook is veel gemakkelijker voor het lichaam om te verteren in vergelijking met witte knoflook", somt Anne op."Door de zachte, gelei-achtige textuur en rijke smaak kan het gegeten worden als een ingrediënt of gewoon als een gezonde snack. Bijkomend voordeel is dat consumptie geen spoor nalaat van geur of slechte adem", besluit de verkoper. "Alleen de prijs, 7,50 euro voor een potje, is voor sommige afnemers nog een bottleneck."

Voor meer informatie:
Anne Kuperus
Kuperus Foods
Poppeweg 10
8924 AH Leeuwarden
Mob: 06-34222888
info@kuperusfoods.com
www.zwarteknoflook.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven