Wedstrijd zwaarste kool Open Dagen Bejo Zaden

De finale van de wedstrijd 'Zwaarste kool 2013' tijdens de Open Dagen van Bejo Zaden is op zaterdag 28 september as. van 10.00 tot 11.00 uur. Zaadveredelaar Bejo organiseert de wedstrijd voor 7 volkstuinverenigingen uit Harenkarspel en omstreken. Op het Open Dagen terrein aan Trambaan 1 in Warmenhuizen worden de witte kolen van het ras Megaton gewogen en de prijzen uitgereikt.

Het verzamelen van alle kolen en het wegen is een mooi schouwspel en begint om 10.00 uur. Tussen 10.30 en 11.00 uur worden de prijzen uitgereikt en nemen de nummers 1, 2 en 3 plaats op het erepodium. Ook de volkstuinvereniging met het hoogste totaalgewicht ontvangt een prijs. In totaal doen er ongeveer 100 volkstuinders mee. Zij zijn tussen mei en september druk bezig geweest met de teelt van de zwaarste witte kool. Er worden reusachtige kolen verwacht tijdens de wedstrijd.

De Open Dagen vinden plaats van dinsdag 24 september tot en met zaterdag 28 september. Vooral zaterdag komen veel geïnteresseerden uit de omgeving op bezoek. Op de demonstratievelden toont Bejo haar groenterassen en er is gelegenheid een rondleiding bij te wonen. Machinefabrikanten tonen hun innovaties.

Tijdens de kookdemonstratie in de tent komen de thema's smaak, gezondheid en gemak samen in heerlijke gerechtjes met scheutjesbroccoli, gele wortel en boerenkool in een verrassend jasje. Ook zijn er hapjes te proeven met witte kool die onder onze concepten Coolwrap en Léttage vallen. Coolwrap is een vierkant koolblad van een platte kool dat mild smaakt en handig is voor wraps, sushi of sandwiches. Léttage is de verzamelnaam voor meerdere mild zoete koolsoorten.

Bejo richt zich op de veredeling, productie, bewerking en verkoop van groentezaden. Bejo concentreert zich op een breed scala aan groentegewassen voor de vollegrond waarbinnen een ruim rassenaanbod is. Voortdurende innovatie staat voorop, om marktwensen te vertalen in groenterassen die een duidelijke toegevoegde waarde hebben voor de héle voedingsketen. Bejo-zaad vindt zijn weg naar meer dan 100 landen via het wereldwijde netwerk van Bejo-ondernemingen en toegewijde distributeurs. De hoofdvestiging is gevestigd in Warmenhuizen. Wereldwijd zijn er meer dan 1000 mensen in dienst die garant staan voor het motto: 'That's Bejo


Bron: Bejo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven