I+D Sercapex en AgriDesk España starten samenwerking

I+D Sercapex uit Costa Rica en AgriDesk España uit Valencia (Spanje) hebben onlangs hun exclusieve samenwerking formeel bevestigd. Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking hun strategische posities versterkt . Ook zijn zij overtuigd dat het stimuleren van de handel tussen de Costa Ricaanse en Europese bedrijven positief is voor de eigen ontwikkeling op lange termijn. Afgelopen maand juli gingen de adviesbureaus I+D Sercapex uit San Jose (Costa Rica) en AgriDesk España uit Spanje formeel een samenwerking aan. De samenwerking bestaat uit de wederzijdse commerciële vertegenwoordiging en is gebaseerd op exclusiviteit.

AgriDesk España is een adviesbureau van Nederlandse oorsprong en gespecialiseerd in de Europese agribusiness, actief sinds 2001. De werkterreinen zijn marktverkenning, "match making" en commerciële begeleiding van bedrijven uit de agro en food business. AgriDesk is ook aanwezig in de Andes-regio, dankzij een vertegenwoordiging in Peru . AgriDesk España zal de exclusieve partner van I+D Sercapex in Europa te zijn. René Rombouts , directeur-eigenaar AgriDesk España: "Veel Spaanse bedrijven die voor het eerst gaan exporteren richten zich in eerste instantie op Latijns-Amerika. Costa Rica is daarbij in het bijzonder interessant, omdat het een stabiel land is met goede vooruitzichten en de belangrijke uitdaging van het consolideren van hun concurrentiepositie als producent van fruit en sierteeltproducten . Zonder twijfel kan I+D Sercapex oplossingen bieden aan Europese bedrijven bij hun markttoegang tot Costa Rica en andere Centraal Amerikaanse landen."

I+D Sercapex is een "spin-off" van de Universiteit van Costa Rica en heeft zeer goede toegang tot de lokale tuinbouw en publieke instanties, als partner van het Costa Ricaanse organisatie voor handelsbevordering Procomer en ook de instanties die nieuwe gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen moeten beoordelen op hun veiligheid en werkzaamheid, alvorens te worden toegelaten tot de lokale markt. Dankzij I+D Sercapex en AgriDesk vinden Europese bedrijven een open deur in Costa Rica. Ook voor bedrijven uit Costa Rica is de samenwerking interessant volgens Fernando Tovar , manager van I+D Sercapex : "Het hebben van een ´bondgenoot´ aan de andere kant van de oceaan zee is zeer interessant voor onze exporteurs van verse AGF. Deze bedrijven heroriënteren zich ook op andere Europese markten, zoals de Spaanse".

Costa Ricaanse bedrijven zijn daarnaast geïnteresseerd in het Europese aanbod van innovatieve gewasbeschermingsmiddelen met een zonder of met een lage milieubelasting, gezien de groeiende vraag naar biologische AGF in dit land.

Voor meer informatie:
I+D Sercapex:
Dhr. Fernando Tovar
info@sercapex.com
www.sercapex.com

AgriDesk España:
Dhr. René Rombouts
info@agridesk.com
www.agridesk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven