Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het Dutch BBQ Team valt opnieuw in de prijzen

Tijdens het Belgisch Kampioenschap Barbecue in de Belgisch kustplaats Oostende,georganiseerd door de Belgische afdeling van de World Barbecue Association (WBQA) is het Dutch BBQ Team net naast het podium beland. Maar met een 1ste plaats voor het dessert, een 2de plaats voor het kipgerecht en een 4de plaats algemeen, vlak na de eerste drie Belgische teams kunnen teamcaptain Jaap Sloof en zijn mannen terug kijken op een fantastisch weekend. Ook bij de onderdelen vis en varken bleven de Nederlanders in de top vijf, terwijl het rundgerecht eindigde in de bovenste helft, in een veld van totaal 36 zeer competitieve teams.

Over publieke belangstelling hadden de teams niet te klagen. Door de uitstekende locatie direct aan het strand en het goede weer zijn er naar schatting 30.000 bezoekers geweest, die kleine barbecue-hapjes konden proeven op de stands van de verschillende teams.


Het Dutch BBQ Team zoals het optrad in Oostende bestond uit de 'kokende' leden Robèrt van Beckhoven, Frans Bon, Mitch van Egmond, Eric Flantua, Roland Ooink, Ed van de Schootbrugge, Jaap Sloof (teamcaptain) en Ton Strang en werd ondersteund door Henk van Egmond, Arjan Kip en Maarten Labberton. Het Dutch BBQ Team word gesponsord door Johma Salades, Apollo Sauzen, Koppert Cress, ITS Foil, De Kweker, BBS Food, Kitchen Club, BBQ Bastards, E2 Foods en ChaudDevant Original Chefwear.

Het algemene niveau van de gerechten was bijzonder hoog en het geheel werd beoordeeld door een professionele jury bestaande uit de chefs van de Belgische toprestaurants, onder leiding van Peter Goossens van het driesterrenrestaurant 'Het Hof van Cleve'. Teamcaptain Sloof was dan ook zeer tevreden met het behaalde resultaat, zeker gezien het hoge barbecue niveau in België. ''Het team werkte als een geoliede machine en heeft middels deze en vorige uitslagen bewezen definitief tot de Europese top te behoren'', aldus Jaap Sloof.





Na twee 6de plaatsen op de WK's in Duitsland in 2011 en eerder dit jaar in Marokko en de naar nu gebleken terechte eerste prijs op het Europeese kampioenschap in het Belgische Torhout in 2012 kijkt Jaap Sloof al uit naar het volgende EK in Zweden in 2014: ''Dit schept natuurlijk verwachtingen maar we kijken er nu al naar uit om de concurrentie opnieuw aan te gaan met de andere teams, en wellicht staan we dan weer op het podium'.

Publicatiedatum: