Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
special jaaroverzicht oktober

Geld verdiend in glasgroenten

In oktober gaat de teeltwisseling van start en kan de balans opgemaakt worden over het seizoen. En wat blijkt? Het succesjaar 2015 kan niet worden geëvenaard, maar er is wederom wat verdiend in de kasgroenten.



fotoreportage: Seed Meets Technology

Nieuwe machine bij de ene stand, techniek in ontwikkeling op de tweede stand en op de derde stand staat een complete nieuwkomer. De veredelingssector verzamelde zich afgelopen week op Seed Meets Technology. Op de beurs werd duidelijk hoezeer de sector in beweging is.


Tomatenvaccin DCM krijgt definitieve toelating
Tholen - Het DCM-vaccin PMV-01 tegen het pepinomozaïekvirus is definitief toegelaten op de Nederlandse markt.De meerjarige toelating van het vaccin PMV-01 is daarmee een primeur en dus enig op de Nederlandse markt.


Schimmels in plaats van chemie bij Van der Spek Paprika
Tholen - Schimmels in je kas laten verspreiden door sluipwespen. Het klinkt misschien niet ideaal, maar het is wel wat er bij paprikateler Danny van der Spek gebeurt. Sterker nog: Staatssecretaris Van Dam bracht gisteren de eerste schimmel in de kas.


Nieuwbouw voor Kwekerij Wim Peters en Vivaio Peters
Deze winter wordt er gebouwd bij Wim Peters. De twee teeltlocaties van de tomatenkwekerij zijn door de hagelbui in juni zodanig beschadigd, dat opknappen eigenlijk geen zin had. Daarom worden de bestaande kassen gesloopt en komen er nieuwe kwekerijen te staan.


Vos & Overkleeft na drie jaar verslagen door KG Greenhouses
Tholen - Op het WK KassieBouwen afgelopen zaterdag in Maasdijk heeft het team van KG Greenhouses uit Bergschenhoek met Michael van der Elst en Martien Lelieveld de wisselbokaal gewonnen. Bij de junioren ging de titel naar het team van basischool Andreashof uit Kwintsheul.


Delphy Improvement Centre LED-proeven
"LED efficiënter maar nog niet rond te rekenen"
Tholen - In het Improvement Centre wordt er al een aantal jaar LED-proeven gehouden. Tijdens een van de workshops vorige week werden ook deze proeven kort besproken én uitgebreid bediscussieerd. De resultaten van de teeltproeven met LED-licht liegen er niet om.


fotoreportage tuinbouw op de PMA 2016
In de VS is een kas iets om trots op te zijn
Tholen - Op de PMA in Orlando, Florida presenteerden afgelopen week ook diverse Amerikaanse kastelers en tuinbouwtoeleveranciers zich. Twee dingen worden duidelijk: er wordt goed geld verdiend in de Amerikaanse kasgroentenmarkt en "Greenhouse Grown" is hier iets om trots op te zijn.



Auke Smit vertrekt bij Greenco
Greenco deelt mee dat in goed overleg, met ingang van 1 december 2016, Auke Smit de organisatie Greenco gaat verlaten. Hij gaat aan de bak bij Prominent.


Nederlandse aardbeientelers aan de slag in Canada
Tholen - Afgelopen augustus werden de eerste aardbeienplanten in de kas van het nieuwe Canadese bedrijf Boem Berry Farms geplaatst. Ton Bastiaansen en Joost van Oers telen hier in samenwerking met Mucci Farms aardbeien op Nederlandse wijze.


Geld verdiend in glasgroenten
Tholen - Na een uitermate treurig voorjaar hebben de komkommer- en paprikatelers toch een behoorlijk seizoen weten te doorlopen. In tomaat en aubergine is dat anders, ziet Arie Middelburg.


Ton van der Harg snijdt laatste paprikaplant
Tholen - Na meer dan 40 jaar in de tuinbouw heeft Ton van der Harg zijn laatste paprika's gesneden. De kas van 2,5 hectare is verkocht en voor de bijna 60-jarige tuinder zit het erop. Hij blikt terug op vier decennia tuinbouw.