Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
special jaaroverzicht september

Bayer en Monsanto sluiten een deal

Tholen - Eindelijk is het dan zover: in september sluiten Bayer en Monsanto een deal. Voor 66 miljard dollar, ongeveer 59 miljard euro, neemt Bayer Monsanto over.


kas op supermarkt, tuin op markthal
Belgische teler kan het dak op
Tholen - Een groententuin op het dak van de Delhaize en een kruidenkwekerij met LED-belichting in de Antwerpse METRO. Belgische retailers gaan meer en meer aan de slag met het telen van eigen groenten.



Fotoreportage: Aardbeien Demodag 2016
Tholen - Het gaat goed in de aardbeien. Ondanks een redelijk constante uitbreiding van het areaal wordt er over het algemeen wederom een goed seizoen gedraaid. Het zorgde voor een goede sfeer op de Aardbeien Demodag 2016.


Paprikateler Arjan Bos gaat Dakar-rally rijden
Normaal is Arjan Bos in de eerste weken van het jaar druk bezig met de jonge paprikaplanten in zijn 10 hectare grote kas in Bergschenhoek. Met een plantdatum in november zijn deze weken van groot belang. Komend seizoen zal het echter anders zijn. Dan mag zijn vader even bijspringen. Begin 2017 gaat Arjan Bos de Dakar-rally rijden.



je moet er alleen wel wat mee doen
Een WKK hebben is zo gek nog niet
Als je actief bent op het aansturen, is een WKK echt nog wel rendabel. Dat ziet Randy Kardol, energiemanager van bQurius. In onderstaande blog legt hij uit waarom.




John Willems, Bayer:
"Monsanto en Bayer aanvullend qua groentenzaden"
Gaan de verkopers van Nunhems ook Merlice verkopen? Wat verandert er voor de teler? Het zijn vragen die opkomen sinds gisteren bekend werd dat Monsanto en Bayer overeenstemming hebben bereikt over de overname van Monsanto.


Zaadbranche toneel van strijd: overnames en onafhankelijkheid
 Na ontvangst van wettelijke goedkeuring zal met de monsterfusie tussen Monsanto en Bayer 's werelds grootste agrarische multinational ontstaan. Hoewel de reusachtige overname door Bayer voor sommigen misschien als een donderslag bij heldere hemel komt, is de fusie van de twee bedrijven niet meer dan een 'logical next step' binnen de tumultueuze situatie waarin de wereldwijde zaad- en gewasbeschermingsmarkt zich momenteel bevindt.


Eerste waterzuiveringsinstallatie BZG-gecertificeerd
De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft medio september de eerste waterzuivering op de 'BZG-lijst zuiveringsinstallaties glastuinbouw' geplaatst. Het gaat om de HortiZone-installaties van Agrozone.



Fotoreportage: Horti-Consult symposium LED's Grow
Tholen - LED-belichting is voor veel telers nog een ver-van-het-bed-show maar wel iets waar in de toekomst iets mee kan of moet gebeuren. Tijdens de Klantendag van Horti-Consult stond het onderwerp dan ook niet voor niets centraal.



Belgische aardbeioogstrobot volgend jaar de kas in
Tholen - Drie jaar werd er in het diepste geheim aan gewerkt en nu zijn Belgische robotbouwers zover dat ze een prototype van hun oogstrobot kunnen laten zien. Op de Internationale Mechanisatie en Demonstratie dag op Proeftuin Hoogstraten werd de machine gedemonstreerd.