Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Half coöperatief zijn werkt niet"

De tweede helft van mei was een tomaterige periode. Nieuwe haken, smaakvolle rassen, afgedekte bassins - tomatentelers konden hun lol op. Maar ook tuinbouwbreed nieuws: de strijd tegen groentenpatenten van Van Dam en de coöperatieve visie van de VBT.



Drainbassins Greenco volledig afgedekt
Tholen - Albers Alligator heeft voor BE - De Lier bij Greenco in Middenmeer drie Multi-F dekken gemonteerd. Van dit regenwaterbassin is 5.760 m² open. De twee 2 drainbassins, van 1.160 m² per stuk, zijn volledig gesloten.



Van Dam fel tegen groentenpatenten
Tholen - "We willen niet dat een bedrijf een monopolie kan krijgen op een natuurlijke eigenschap van een plant. De natuur is van ons allemaal." Dat zei staatssecretaris Van Dam bij het openen van het Europese conferentie over kwekers- en octrooirecht.




Smaak leidend in tomatenprogramma Hazera
"Waarom zou een grotere tomaat niet lekker hoeven te smaken?"
Hazera timmert hard aan de weg in de tomatenveredeling voor Nederland en België. Smaak is leidend bij het veredelen van hun rassen. Hazera ziet dat er ruimte in de Nederlandse markt is voor grove en medium trostomaten met een betere smaak.



Sterkere tomatenhaak houdt arbeidskosten laag
Tholen - Met productievere rassen, scherpere teeltmethodes en hogere plantbelastingen worden er ook aan teeltbenodigdheden als de tomatenhaak steeds hogere eisen gesteld. Han van den Wijngaart heeft daarom een sterker model ontwikkeld. "Ze zakken niet door, maar ze snoeren ook niet in. "


Fotorportage evenement 'Samen naar de markt, coöperatief'
"Half coöperatief zijn werkt niet"
 FOTOREPORTAGE Tholen - Zijn coöperaties dood? Of nog springlevend? Zijn ze nog wel van deze tijd? Dit waren vragen die centraal stonden bij het coöperatie-evenement op 24 mei. Sprekers kwamen tot de conclusie dat coöperaties zeker toekomst hebben. Rita Demaré, de voorzitter van het VBT sprak tijdens de opening.