Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
special jaaroverzicht april

Nederland krijgt een dakkas

Tholen - In april startte Urban Farmers met de teelt van tomaten en vissen op het dak van De Schilde in Den Haag. En er waren meer opmerkelijke groentenverhalen: André Busigel bijvoorbeeld ontwikkelde komkommerbier.




Hij is 1200 m² groot, volledig uitgevoerd in dubbel glas en de sla-, tomaten- en microgroententeelt in deze kas wordt gecombineerd wordt met de kweek van vissen. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, staat hij bovenop een kantoorgebouw, midden in Den Haag. Urban farmers startte in april met de teelt van groente in Den Haag. 




Fotoreportage: ruim 200.000 bezoekers bij Kom in de Kas

"We fietsen hier altijd langs en altijd vraagt ze 'Mama, wat gebeurt daarbinnen?' Nu kunnen we het zien." Dat vertelde Yvonne (34) over haar bezoek aan de Bommelerwaardse kassen. Met haar dochter bezocht ze verschillende kwekerijen in Brakel - en ze was niet de enige.





"Energiebesparing niet ten koste van kwaliteit of productie"
Niet sturen op gevoel en gewoonte, maar op basis van kennis. En niet verwachten direct een enorme besparing te realiseren, maar leren van de weg ernaar toe. Dat waren de twee belangrijkste lessen die gisteren te trekken waren uit de verhalen van telers tijdens het Energiek Event.




De groenteconsumptie moet omhoog, maar hoe?
GMO-subsidie inzetten, de BTW op AGF afschaffen, groente met nieuwe concepten leuker, toegankelijker en breder beschikbaar maken. Ideeën om de groente-consumptie in Nederland structureel te verhogen, zijn er genoeg en op de gisteren georganiseerde groenten-TOP was er ook eensgezindheid over het belang hiervan.


Fotoreportage Tomato Conference 2016
Wat wil de consument nu eigenlijk als het gaat om tomaten? Zijn de grote losse tomaten op hun retour? Hebben marketing en promotie veel invloed op de tomatenconsumptie? Het antwoord op deze en veel meer vragen werden besproken in het commerciële luik op de tweede dag van de Tomato Conference.



André Busigel ontwikkelt komkommerbier
Drankjes met komkommer groeien al jaren in populariteit. Water of bruiswater met een stuk komkommer erin is gezond en trendy en een gin-tonic wordt in elke hippe club afgemaakt met een schijfje groen. Komkommerteler André Busigel gaat een stapje verder. De Duitse teler ontwikkelde komkommerbier.
Publicatiedatum: