Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
de koning, mussen en een straaljagerpiloot

Telers krijgen bijzonder bezoek in juni

Het meest bizarre bericht van het jaar? Dat kwam wat ons betreft uit juni. In de paprikakas van Jan Vink crashte een straaljagerpiloot. "Een scenario wat je nog niet eens in films ziet", vertelde de teler. Er was meer onverwacht bezoek in de kas. Koning Willem-Alexander bezocht de Friese kwekerij It Wiid. Paprikateler Thimo van Marrewijk probeerde zijn ongewenste bezoek juist uit de kas te houden. Je zou bijna vergeten dat we juni afsloten met een hagelbui die honderden hectare kas verwoestte.



Ron Peters:
"Enige kas met bontvirus in Erica is de mijne"
Tholen - Terwijl het bontvirus overal in het land de kop weer opsteekt, kunnen de telers in Erica de zomer rustiger tegemoet zien. De hele regio is bontvrij, laat Ron Peters weten. "Dat is zo'n 40 hectare."



Jan Vink: "Een scenario wat je nog niet eens in films ziet"
Straaljagerpiloot crasht in kas
Het is nu al het meest bizarre verhaal van het jaar in de tuinbouwsector. In de kas van de familie Vink in Friesland is een straaljagerpiloot gecrasht. De straaljager kwam naast het bedrijf terecht. De piloot ligt in het ziekenhuis met snijwonden en een gebroken enkel, maar naar omstandigheden gaat het goed.


Koning bezoekt Friese tomatenkwekerij
Keurig in een witte jas, maar zonder haarnetje stond koning Willem-Alexander gisteren in de kas van tomatenkwekerij It Wiid. Ook koningin Maxima was mee. Het bezoek maakte deel uit van het streekbezoek aan Noardwest Fryslân.


"Bladplukrobot markeert begin nieuw tijdperk"
GreenTech van start met uitreiken Awards
Tholen - De tweede editie van de GreenTech is van start gegaan met het uitreiken van de GreenTech Awards. De Innovation Award 2016 is gewonnen door de Deleafing Robot van Priva. "De Deleafing Robot markeert begin van een nieuw tijdperk", oordeelde de jury. Wij maakten van de beurs een uitgebreide fotoreportage.

Vijf paprikabedrijven besmet met PSTVd
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft potato spindle tuber viroid (PSTVd) gevonden op in totaal vijf paprikabedrijven in Nederland. Dat heeft de autoriteit woensdag bekend gemaakt.


mussen pikken paprika's Thimo van Marrewijk kapot
"Vangen mag niet, afschieten wel"
Tholen - De mussen in je kas afschieten of zien hoe mussen je puntpaprika's opeten. Dat is de keuze waar teler Thimo van Marrewijk voor staat. De vogels vernielen jaarlijks voor duizenden euro's aan product. Wettelijk gezien mag hij de beesten niet vangen, maar wel afschieten.




Ravage in Brabantse glastuinbouw
Tholen - Het is een slagveld op diverse Brabantse glastuinbouwbedrijven. Het noodweer gisteren heeft kassen zwaar beschadigd. "Bij de meeste bedrijven zal de teelt gestopt moeten worden", schat paprikateler Wim van den Boomen in. ZLTO schat de totale schade op 100 hectare. "Het hagelde tennisballen en voelde als kanonskogels", vertelt een van de getroffen telers. Al snel wordt duidelijk dat de getroffen telers niet hoeven te rekenen op steun van de overheid. Voor de kasgroententelers is het meestal geen probleem: zij zijn goed verzekerd.



Agro Care en Kesgro fuseren
Agro Care en Kesgro gaan met ingang van 2016 hun activiteiten samenvoegen. De beide bedrijven kiezen voor deze fusie om hun assortiment te verbreden en daarmee hun klanten beter te bedienen. Na een samenwerking van 20 jaar, gaan de bedrijven gezamenlijk verder onder de naam Agro Care.

Publicatiedatum: