Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht 1-15 mei

CO2-problemen in mei

De Staay Food Group kocht een areaal van 32 hectare aan op het bedrijventerrein 'De Poort van Dronten'. Eind april werd de eerste paal geslagen. Bijzonder onderdeel van de nieuwe productielocatie is het City Farming-gedeelte, een geconditioneerde ruimte waar sla op water onder LED-verlichting zonder daglicht wordt geteeld. De teelt bestaat uit negen lagen van 1.000 m². "Een grootschalige proef, waarbij we alle mogelijkheden hebben om op te schalen. We hebben niet voor niets 32 hectare gekocht", vertelde Rien. "We hebben als Staay Food Group een historie in de teelt en we willen in dat segment nog verder groeien. Nu telen we jaarrond sla in de koude grond, maar we gaan dat nu hier in Dronten zelf in een gesloten omgeving doen."


Niet alleen financieel verbeterde de situatie bij The Greenery. Ook vanuit telers is er weer meer oog voor The Greenery, merkt Martina. Hij stelde het ambitieuze plan om het marktaandeel in de kasgroentensector te verdubbelen naar 30 procent. Van oudsher had het bedrijf een stevige voet aan de grond in dit deel van de sector. "In tomaten zijn we nog altijd de grootste," licht Steven toe. "In komkommers en paprika's hebben we veel verloren, maar we zien dat die trend ombuigt."

Cor Hendriks, Rabobank:
"Goed tuinbouwjaar was niet de verdienste van de sector"
2015 werd afgesloten met berichten over historisch hoge inkomens voor glasgroententelers en nu 2016 vier maanden onderweg is, lijken de gevolgen daarvan duidelijk. Van Agriport tot Limburg en van het Westland tot Terneuzen verschijnen er nieuwe kassen. Maar de slechte situatie in de tuinbouw is nog lang niet voorbij.



Maandje geen CO2 voor 600 OCAP-telers
Tholen - De maand mei is nog maar net begonnen en nu al weet OCAP dat zo'n 600 telers de rest van de maand in de problemen zullen zitten. Het bedrijf kan de bedrijven deze periode niet of nauwelijks voorzien van CO2. De bewindvoerder van de Nederlandse tak van Abengoa vraagt enkele dagen later het faillissement van het bedrijf aan.


Paprika-oogstrobot Sweeper gaat de kas in
Het internationale projectteam werkt nu voor het 2e jaar aan de ontwikkeling van de paprika oogstrobot Sweeper. Dit door Wageningen UR Glastuinbouw gecoördineerde team heeft onlangs de laatste vorderingen in kaart gebracht: Sweeper is klaar voor een praktijktest