Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rustig wachten op het glas

Tholen - Nederlandse puntpaprika's lagen in 2016 voor het eerst in de Chinese schappen en er is meer Nederlands-Chinees nieuws in augustus 2016. Prominent sluit een samenwerkingsovereenkomst met een Chinese telersvereniging.


Door een sterke samenwerking tussen telers, Chinese klanten en logistieke partners in zowel Nederland als China, is Levarht er in geslaagd het eerste volume Nederlandse paprika's naar China te exporteren, waardoor de Chinese consument slechts vier dagen na de oogst al kan genieten van deze groenten.


herstelwerkzaamheden na noodweer in volle gang:
Rustig wachten op het glas
Het is al weer bijna twee maanden geleden dat het noodweer in Zuidoost Brabant voor een ravage zorgde. U bent het niet vergeten: een zogenaamde supercell, een wolkbreuk gepaard gaande aan harde wind, regen en hagel trok over het gebied en zorgde voor vele miljoenen aan schade.




Ethyleen toegelaten in Belgische tomatenteelt
In België is een toelating verschenen voor het afrijpen van tomaten met producten gebaseerd op ethyleen. Het gaat om een toelating voor 120 dagen vanaf 1 september.



Tomita en VB Group realiseren totaal 7 hectare:
Japanse kassen groter en groter
Door de beschikbare subsidies, lage rente en goede marktomstandigheden met interessante prijzen voor versproducten, groeit het Japanse areaal high-tech kassen gestaag. VB Group was de afgelopen jaren betrokken bij enkele turn key projecten en bij de installatie van verwarmingssystemen.


Arne van Aalst verruilt Prominent voor Koppert
Arne van Aalst, algemeen directeur van telersvereniging Prominent, zal per 1 november vertrekken bij Prominent en gaat dan aan de slag bij Koppert.




Ad Coolbergen
"Nieuwe kas geeft grond meer rust in zomer"
Tholen - Bij Ad Coolbergen wordt momenteel 2,3 hectare kas gebouwd. Daarmee groeit de radijskwekerij naar 10 hectare. "We zien in de winter ruimte in de markt. In de zomer willen we de grond meer rust gunnen", vertelt de teler.


drie telers reageren
Gedoe over Milieukeur-eisen retail
Tholen - In 2019 willen Jumbo en Albert Heijn al hun AGF-producten ten minste gecertificeerd onder Milieukeur aanbieden. Het levert verdeelde reacties op in de sector. Is deze certificerings-drang de zoveelste lastenverzwaring voor de producenten, of is het een kans om je te onderscheiden? Drie telers reageren.


Japanse tomatenoogstrobot in 2019 op de markt
Het Japanse bedrijf Panasonic werkt aan een tomatenoogstrobot. De machine moet in 2019 op de markt zijn. De Sweeper is voor het oogsten van paprika's, de Kompano voor het breken van tomatenblad en nu komt er ook nog een apparaat bij om tomaten te oogsten. De machine wordt ontwikkeld door Panasonic.


Dick de Jong, FoodVentures:
Zakken, dieven en omhangen in één omgang
Dick de Jong is verantwoordelijk voor de komkommerteelt bij FoodVentures in Georgië. Daarnaast begeleidt hij ondernemers die aan de slag gaan met Qlipr en helpt hij telers om het maximale uit het systeem te halen.


Naaldwijker al 31 jaar actief in de Verenigde Staten:
Johan van den Beukel: Van koekenbakker tot kassenbouwer
Nederland heeft-ie al een tijdje achter zich gelaten, maar de tuinbouw blijft hij trouw. Sterker nog: als je in de Verenigde Staten een kas op een universiteit, school of proeftuin bezoekt, is de kans groot dat deze is weggezet door Johan van den Beukel.


Eerste verhagelde kassen bijna hersteld
Tholen - Opnieuw zijn de verhagelde kassen in Limburg en Oost-Brabant bezocht door politici. Tweede Kamerlid Henk Leenders bezocht met regionale collega's onder andere de kas van trostomatenteler Frans Raijmakers. In de regio is het herstel van de tuinbouw op gang gekomen.




Westlandse bedrijven sluiten overeenkomst met Provincie Hainan:
Prominent gaat telen in China
Prominent gaat telen in China. Eind augustus ondertekenden de Westlandse tomatentelers een overeenkomst met een Chinese delegatie afkomstig uit de provincie Hainan.


Paprikakwekerij Overgaag koopt kas Rosa Natura
Paprikakwekerij Overgaag uit De Lier groeit naar 24 ha met de overname van de 8,5 ha grote rozenkwekerij Rosa Natura uit Honselersdijk. De groei is gericht op de toegenomen marktvraag via Harvest House en haar verkoopdochters TNI, GGT EN RBI.
Publicatiedatum: