Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
herstelwerkzaamheden na noodweer in volle gang:

Rustig wachten op het glas

Tholen - Het is al weer bijna twee maanden geleden dat het noodweer in Zuidoost Brabant voor een ravage zorgde. U bent het niet vergeten: een zogenaamde supercell, een wolkbreuk gepaard gaande aan harde wind, regen en hagel, trok over het gebied en zorgde voor vele miljoenen aan schade in de akkerbouw, aan auto's en huizen en, uiteraard, de glastuinbouw. Tijd om eens te informeren: hoe verlopen de herstelwerkzaamheden?



Wachten op glas
Wim van den Boomen van ZLTO kan er kort over zijn: "Het glas is praktisch overal opgeruimd en het is nu wachten op de beglazers. Dat glas is aan het binnenkomen, maar is nog niet voor iedereen voorhanden. Dat is een puntje van zorg en op zich vervelend, maar ook weer geen ramp. Het komt eraan, het is vooral een kwestie van inventariseren en plannen."



Berusting
Met andere woorden: er lijkt sprake te zijn van een zekere berusting. Qua schadeafhandeling en verzekeringstechnische zaken weten de meesten waar zij aan toe zijn (vooralsnog niet veel, afgaand op dit artikel in het ED) en de boel morgen weer op de rails hebben is toch niet reƫel. "Men is de ergste schrik wel te boven en zit niet meer zozeer met het handen in het haar. De juiste volgorde bepalen heeft nu prioriteit opdat volgend seizoen weer een goeie start gemaakt kan worden."


Foto's: Kasreparatie.nl

Werknemers

Er is in totaal zo'n 200 ha glas gesneuveld. In hoeverre dit geleid heeft tot verlies aan banen is niet helemaal duidelijk, maar in de praktijk hebben de ondernemers de meeste vaste werknemers in dienst weten te houden. Immers, er moest flink opgeruimd worden en de herstelwerkzaamheden zijn nog lang niet achter de rug. Voor parttimers is de situatie dikwijls minder rooskleurig, weet Boomen, maar ook op dat gebied is het verloop 'grotendeels netjes opgelost'.