Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hagelschade en nieuwe GGO-regels

In juli werd duidelijk hoe groot de schade was in de Brabantse en Limburgse glastuinbouw en ook wat voor tekort er is aan materiaal en vakmensen. Ondertussen worden de nieuwe GGO-regels gepubliceerd en gaat de boete voor het paprikakartel van 14 miljoen naar 1,6 miljoen euro. 


"Kasreparateur is uitstervend beroep" 
Tholen - Het is razend druk bij elk bedrijf dat ook maar enige kennis van kasreparaties heeft. De omvang van de schade in de Brabantse tuinbouw speelt mee, maar vooral ook het tekort aan reparateurs. Bij Kasreparatie.nl zien ze het probleem al langer. "Kasreparateur is een uitstervend beroep." 


steun blijft uit
Schade door regen en hagel blijft oplopen
Tholen - Ook na het debat in de Tweede Kamer is staatssecretaris Van Dam niet van plan om de situatie uit te roepen tot nationale ramp. Volgens hem is het aanbieden van compensatie in strijd met Europese regels voor staatssteun. Ondertussen blijft de schade oplopen.



nieuw glas, nieuwe profielen
Is de kas van de toekomst gewapend tegen extreem weer?
Tholen - Tegen de hagel die vorige week naar beneden kwam, is geen bouwwerk bestand. Maar de weersomstandigheden worden wel steeds extremer. Hoe kan de tuinbouw zich hier tegen wapenen ? "Tegen het noodweer van vorige week is eigenlijk niets bestand", schat Michiel van Spronsen van Glascom Tuinbouw. 


Grodan: 'Precision Growing was nog nooit zo precies'
Nieuw substraat NG2.0 bespaart tot 15% water
De eisen die gesteld worden aan het verantwoord omgaan met water en voedingsstoffen worden ieder jaar verder aangescherpt. Zeker nu de zuiveringsplicht met ingang van 1 januari 2018 van kracht wordt. Grodan lanceert een nieuw substraat.



Cees Veerman: GGO-erkenning basis voor vernieuwde tuinbouw
Tholen - GGO-erkende telersverenigingen vormen de basis voor het verbeteren van de positie van telers. Dat bleek uit de update die Cees Veerman bij de kennislunch van Rabobank Westland gaf over de vorderingen van Coalitie HOT. 

Nieuwe GGO: verduurzamen, marktgericht produceren en samenwerken
Tholen - De nieuwe GGO-regelgeving is gepubliceerd in de Staatscourant. De aangepaste GGO-regels zijn 1 juli gewijzigd en zijn al naar de telersverenigingen gestuurd. Er worden strengere eisen gesteld aan de operationele programma's en het wordt mogelijk GGO aan te vragen voor samenwerkingsprojecten.

en wie gaat er betalen?
Hoe ga je van 14 miljoen naar 1,6 miljoen boete?
Tholen - Twee tegenstrijdige berichten gisteren. We publiceerden op onze nieuwsbrief dat de ACM de boetes voor kartels gaat verhogen en publiceerden dat de boetes voor het paprikakartel fors omlaag gaan. Hoe zit het nou? Hoe krijg je een boete van 14 miljoen euro met bijna 90 procent omlaag? 



"In de kas nu lekkerder dan erbuiten" 
Tholen - Hier in Zeeland staat het kwik inmiddels op 29 graden en de komende uren loopt de temperatuur nog verder op. Eerlijk is eerlijk: wij zitten rustig achter de computer. In de kassen zijn de omstandigheden anders en kan de temperatuur flink oplopen. 
Publicatiedatum: