Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grodan: 'Precision Growing was nog nooit zo precies'

Nieuw substraat NG2.0 bespaart tot 15% water

De eisen die gesteld worden aan het verantwoord omgaan met water en voedingsstoffen worden ieder jaar verder aangescherpt. Zeker nu de zuiveringsplicht met ingang van 1 januari 2018 van kracht wordt. Grodan NG2.0 Technologie is specifiek ontwikkeld voor een snelle initiële verzadiging en verbeterde verdeling van water en voeding in substraatproducten: de Next Generation 2.0 Technologie. NG2.0 is hiermee een vooruitstrevend substraat en zorgt voor een optimaal gebruik van het totale substraatvolume. Hierdoor kunnen telers en plantenkwekers tot wel 15% water besparen.



Met een groeiende wereldbevolking neemt de vraag naar duurzaam geproduceerde en gezonde groenten verder toe. De grootste uitdaging voor telers is om optimale teeltomstandigheden te realiseren: niet voor een paar weken, maar jaarrond. Daarbij speelt Precision Growing een belangrijke rol. Het geeft telers de kans om meer te produceren met minder gebruik van water en nutriënten.

Volgende stap in Precision Growing
In 2007 introduceerde Grodan de Next Generation Technologie. Dit betekende al een enorme stap voorwaarts in teeltcontrole, plantsturing en wortelontwikkeling. NG2.0 is een logisch vervolg op deze technologie en is de afgelopen jaren uitgebreid getest in de praktijk. De resultaten in de proeven met NG2.0 zijn zeer positief. NG2.0 is dus de volgende stap in Precision Growing (zie de animatie hieronder).



NG2.0 voegt aan de pluspunten van de Next Generation Technologie nieuwe voordelen toe. Zo wordt het water nóg uniformer verdeeld en maakt het gewas dus beter gebruik van het totale substraatvolume. Een continue aanmaak van nieuwe wortels in zowel het blok als de mat levert een gezonder en groeikrachtiger gewas op gedurende het gehele seizoen. Deze pluspunten worden omgezet in meer opbrengst, een betere vruchtkwaliteit en maakt de teelt minder gevoelig voor ziektes. Daarmee zorgt NG2.0 voor de perfecte substraten voor zowel plantenkwekers als telers.

Gefaseerde overgang naar NG2.0 vanaf 2016
Grodan gaat met ingang van dit jaar de NG2.0 technologie doorvoeren in haar volledige productassortiment. In 2016 worden de substraatmatten GT Master 10 hoog en de Vital 19,5 en 20 cm breed volledig omgezet naar NG2.0. De Groplug, het Plantop blok en het nieuwe Plantop dry blok worden dit jaar gedeeltelijk voorzien van de NG2.0 technologie. Meer informatie over de beschikbare producten is verkrijgbaar via GRODAN customer service of via uw Account Manager.

Voor meer informatie:
Grodan
Kees Struijk, Marketing Manager Grodan Western Europe
T: 0475 353298
E: [email protected]
www.grodan.nl en www.grodan.nl/ng20



Publicatiedatum: