Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
special jaaroverzicht december

Heel teeltsysteem de lucht in in december

Het jaaroverzicht sluiten we af met - je raadt het nooit - december. De maand waarin er een boek over de bizarre tomatenwereld gepresenteerd werd en waarin Vincent van den Dool een heel teeltsysteem optilde. Kijk even mee.


schrijfster Annemieke Hendriks duikt 5 jaar onder in de tomaten
De tomaat en de bizarre wereld van vers voedsel
Tholen - Hoe meer je er van weet, hoe vreemder de wereld van de tomaat is. Dat durft Annemieke Hendriks na ruim vijf jaar bestudering van de tomatensector wel te stellen.


Nieuw Prinsenland aan de slag met restwarmte en –CO2 Moerdijk
Tholen - Het is een goede week voor Piet Janmaat van Nieuw Prinsenland. Hij kon gisteren niet alleen bekend maken dat hij 44 hectare heeft verkocht aan Lans Tomaten, maar ook dat de glastuinbouwbedrijven op Nieuw Prinsenland naar verwachting in 2019 gebruik kunnen gaan maken van restwarmte.



Koen Hazewinkel: "Nederlandse service-supermarkten hebben slecht track record in waardecreatie"
Fotoreportage Agro Businessclub Westland 'What's going on in retail?'
Tholen - 'What's going on in retail?' Daarover ging het donderdagavond 1 december op de bijeenkomst van Agro Businessclub Westland.Koen Hazewinkel, docent retailstrategie en positionering bij EFMI Business School gaf een inkijkje in het huidige retaillandschap.


Fotoreportage TBR Venray
Tholen - De Tuinbouw Relatiedagen Venray, die vorige week op de vertrouwde locatie aan de A73 georganiseerd werden, was als vanouds gezellig. Onze redactie was natuurlijk aanwezig en maakte er een fotoreportage.


Edward Koornneef maakte switch van AH naar Jumbo
"Telers moeten zorgen dat wij niet om ze heen kunnen"
 Tholen - Supermarktondernemer Edward Koornneef, voorheen AH-franchisehouder met locaties in Honselersdijk, Naaldwijk en Wateringen, kondigde deze zomer aan zijn vestigingen aan Ahold Delhaize te verkopen. Dit najaar stapte hij over op de Jumbo formule met vestigingen in Naaldwijk, Wateringen en Oud-Beijerland. Tijdens de bijeenkomst van de Agro Business Club Westland vertelde hij meer over de overstap en de plannen met de Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk van 3.800 m2.


Henk van Doorne: "Hopelijk doet Sinterklaas handreiking aan armzalige tuinders"
Fusarium beperkt sla-aanbod
Tholen - De Nederlandse en Belgische slatuinders kampen met de gevolgen van fusarium. "We weten niet hoe we eraf komen, maar zowel in België, op de Eilanden, in het Barendrechtse en het Westland is het mis. Dat zorgt toch voor veel minder aanbod in z'n algemeenheid", constateert teler/exporteur Henk van Doorne.



Paul Kaashoek: "7000 kg in een keer omhoog"
Heel teeltsysteem de lucht in
Tholen - Het gronddoek van de kassen van Paul Kaashoek van paprikakwekerij Tuindershoek is vervangen. Omdat de buisrail op lange liggers ligt, leek het geen makkelijke klus te worden. Geen probleem voor Vincent van den Dool. Die hijst de hele boel gewoon de lucht in.
Publicatiedatum: