Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Paul Kaashoek: "7000 kg in een keer omhoog"

Heel teeltsysteem de lucht in

Tholen - Het gronddoek van de kassen van Paul Kaashoek van paprikakwekerij Tuindershoek is vervangen. Omdat de buisrail op lange liggers ligt, leek het geen makkelijke klus te worden. Geen probleem voor Vincent van den Dool. Die hijst de hele boel gewoon de lucht in.

Teeltsysteem optakelen
Vincent van den Dool heeft juist dit jaar voor circa 6000 m2 takels en overige benodigde materialen aangeschaft. Zij horen steeds vaker van telers dat het een probleem is om het gronddoek te vervangen doordat de buisrail op lange liggers is gemonteerd. Met ruim twintig mannen zijn ze er in geslaagd om het hele teeltsysteem op te takelen bij Tuindershoek. Toen alles de lucht in was, kon het doek vervangen worden. Paul Kaashoek van Tuindershoek: "7000 kilo ging in een keer omhoog. De takels hingen aan de tralie en werden aan de andere kant bij elkaar gehouden door de buisrail en de goten. Het is allemaal goed gegaan. Geen probleem. Het is best bijzonder om te zien als in een keer een vak van 100 lang en 8 meter breed omhoog gehesen wordt."



In totaal is er 7 hectare gronddoek vervangen. Alles ligt er weer netjes in. Volgende week worden de nieuwe planten gezet. De hele operatie besloeg 2,5 week. In het begin ging het wat langzamer, maar gedurende het project ging het steeds vlotter. Er ligt weer een doek van Ludvig Svensson in. Paul: "Het vorige doek heeft het 12 jaar uitgehouden. Dus dat is prima. Ik kan weer even vooruit."



Voor meer informatie:

Vincent v.d Dool
T.C. v.d. Dool B.V. / Dool International B.V.
Aartsdijkweg 55
2676 LE Maasdijk
The Netherlands
tel: +31 (0)174 513 094
email: v.dool@tcvddool.nl
website: www.tcvddool.nl

De Tuindershoek b.v.
Paul Kaashoek
Tuindersweg 32
8271 PK IJsselmuiden
Tel: 038-344 75 95
www.tuindershoek.nl