Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smaak leidend in tomatenprogramma Hazera

"Waarom zou een grotere tomaat niet lekker hoeven te smaken?"

Tholen - Hazera timmert hard aan de weg in de tomatenveredeling voor Nederland en België. Smaak is leidend bij het veredelen van hun rassen. Hazera ziet dat er ruimte in de Nederlandse markt is voor grove en medium trostomaten met een betere smaak. En voor België draait het programma vooral om de smaak in losse, tros- en vleestomaten.



Italiaanse smaken
Arjan van Steekelenburg, ketenmanager fresh produce, ziet het verwachtingspatroon van de consument stijgen. "Waarom zou een grotere tomaat niet lekker hoeven te smaken? Daar precies is ruimte voor onze smaaktomaten." Ciro Trombetta is een belangrijk onderdeel van het tomatenteam van Hazera. Hij is veredelaar en als Italiaan weet hij smaak te waarderen. Er is bewust gekozen om de veredelaar onderdeel uit te laten maken van het team, zo houdt hij voeling met klanten en consumenten. Dat vertaalt hij vervolgens naar het veredelingsprogramma.


Ciro Trombetta, Arjan van Steekelenburg en Geert van der Wel

De consument wil smaaktomaten uit zowel het kleine, midden als grove segment. Hazera is van mening dat als de teler ook in de toekomst nog geld wil verdienen, er tomaten geteeld moeten worden die voldoen aan eisen van de consument. Hazera wil deze handschoen samen met de teler oppakken, door gezamenlijk te werken aan de herkenbaarheid van het product richting de consument. De coöperatieve gedachte van Hazera wordt hiermee ook verder uitgedragen.

In de teeltgebieden rondom de Middellandse Zee is tomaat al jaren het grootste product voor Hazera. Er draaien nu 15 veredelingsprogramma's wereldwijd voor Hazera. Sinds een jaar of 7 is er ook een veredelingsprogramma in de Nederlandse hoofdvestiging in Made en een demolocatie in het Improvement Centrum van Delphy in Bleiswijk. Geert van der Wel : "De proeven zien er heel goed uit. Dit jaar staan er 30 proeven bij telers met de vier belangrijkste nieuwe rassen." Geert van der Wel is de tomatenspecialist bij Hazera. Als oud-teler kent hij het klappen van de zweep.

 

Zowel Geert als Arjan ontvangen u graag in het Improvement Centrum om u kennis te kunnen laten maken met hun programma. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met:

Hazera
Geert van der Wel
tel +31 634 594 516
[email protected]
Arjan van Steekelenburg
tel +31 642 480 735
[email protected]

Publicatiedatum: