Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste waterzuiveringsinstallatie BZG-gecertificeerd

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft medio september de eerste waterzuivering op de 'BZG-lijst zuiveringsinstallaties glastuinbouw' geplaatst. Het gaat om de HortiZone-installaties van Agrozone.

De installatie werkt 100% op basis van ozontechniek. Onder de naam HortiZone wordt deze zuivering in verschillende capaciteiten op de markt gebracht. De certificering werd door de Wageningen UR, onder leiding van Jim van Ruijven gerealiseerd.

Werking HortiZone
Ozon is een van de meest milieuvriendelijke technieken. De zuiveringsinstallatie werkt 100% op basis van ozon oxidatie. Er zijn geen verbruiksartikelen zoals bijvoorbeeld actief kool, waterstofperoxide, chloor, katalysatoren of gecoate keramische korrels nodig. Alleen elektriciteit en perslucht.

Agrozone levert twee varianten van de HortiZone. Het instapmodel met een capaciteit van 0,7m3/u is net iets groter dan een europallet en wordt geleverd in een 230V uitvoering waardoor de energiekosten laag blijven.



Drainwater ontsmetter
Er is ook een PLUS variant leverbaar die tevens als ontsmetter ingezet kan worden. Dit heeft, naast volledige ontsmetting van uw drainwater, als bijkomende effect aanzienlijke zuurstofverhoging in het gietwater. Hierdoor wordt de ziektedruk rondom uw wortels verlaagd, de goede organismen gestimuleerd, nutriƫnten opname verbeterd en blijven uw leidingen en druppelsysteem schoner. Een groot pluspunt van het gebruik van ozon als ontsmetter is dat deze ook groeiremmers en wortelexudaten uit het water verwijderd.

Natrium en stikstof verwijdering
Voor een nulemissie in 2027, is er een zuiveringstap ontwikkeld om natrium en stikstof te verwijderen. Deze unit kan achter de HortiZone geplaatst worden. De restproducten uit deze zuivering zijn herbruikbare meststoffen. Agrozone is dus klaar voor de toekomst.

Fiscaal / subsidies
De totale investering, inclusief installatiekosten, komt in elk geval dit jaar nog aanmerking voor 36% MIA en 75% Vamil. Voor 2017 komt deze regeling mogelijk te vervallen. Vraag uw subsidieadviseur voor de mogelijkheden van lokale subsidies of bijdragen.

Individueel of collectief
Met gecertificeerde zuiveringscapaciteiten van 0,7m3/u tot 10m3/u is deze installatie inzetbaar voor individuele toepassingen maar ook voor collectieven. Grotere capaciteiten zijn altijd maatwerk.

Toelating ozon
Vanaf 1 september 2013 geldt de nieuwe Europese biocide wetgeving voor alle technieken die gebruik maken van radicalen zoals Ozon, UVC/H2O2, Ozon/ H2O2, Ozon/UVC en katalysatoren. Producenten en leveranciers van deze technieken dienden voor 1 september 2016 de aanvraag te hebben ingediend. Agrozone is trots als enige Nederlandse producent de biociden toelating en BZG certificering geregeld te hebben. Ozonsystemen van Agrozone voldoen dan ook gegarandeerd aan de nieuwste eisen uit deze biocide wetgeving!

Dealers
De HortiZone zuiveringen worden geleverd via uw installateur. Is uw installateur nog geen dealer, dan kunt u met Agrozone contact opnemen.

Agrozone BV
www.agrozone.nl
[email protected]

Publicatiedatum: