Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw voor Kwekerij Wim Peters en Vivaio Peters

Tholen - Deze winter wordt er gebouwd bij Wim Peters. De twee teeltlocaties van de tomatenkwekerij zijn door de hagelbui in juni zodanig beschadigd, dat opknappen eigenlijk geen zin had. Daarom worden de bestaande kassen gesloopt en komen er nieuwe kwekerijen te staan. Dat is besloten in samenspraak met verzekeringen, banken en leveranciers.


Schade na de hagelbui afgelopen juni


LEDs
De kassen worden voorzien van gehard en diffuus glas en worden hoger dan de bestaande kassen. In de bestaande kwekerij werd LED geplaatst om zonder de kas op te hogen toch te kunnen belichten. Ondanks dat de nieuwe kassen dus hoger worden, komt hier ook LED in te hangen. "Dat bevalt nu eenmaal goed", vinden ze.

De nieuwbouw duurt naar verwachting een half jaar. In oktober en november worden de bestaande kassen afgebroken en in december gaat de nieuwbouw van start. In het vroege voorjaar moet het onbelichte seizoen dan weer van start gaan en in de zomer wordt ook de belichte teelt weer gezet.