Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler veroordeelt voor illegaal vermeerderen beschermde tomatenrassen

De rechtbank in Almería heeft de manager van een kwekerij in El Ejido veroordeeld voor het vermeerderen van drie beschermde tomatenrassen zonder toestemming van de bedrijven die eigenaar zijn van de patenten. In oktober vorig jaar werd een eerdere uitspraak gedaan, die gedeeltelijk nietig werd verklaard na een beroep van de veroordeelde partij.

Volgens het nieuwe vonnis had de beschuldigde, als directeur van een vermeerderingsbedrijf in Las Norias de Daza, in 2013 gepatenteerde tomatenrassen in zijn bezit voor commerciële doeleinden, zonder de licentie van de houders van de industriële eigendomsrechten. De politie ontdekte in totaal 235 trays met zaailingen van drie beschermde variëteiten zonder de vereiste vergunningen.

De manager werd veroordeeld tot twee maanden en twee weken gevangenisstraf, die werd vervangen door een boete van tien maanden van 10 euro per dag. Het vonnis is nog niet definitief, omdat er nog beroep kan worden aangetekend bij de provinciale rechtbank van Almería.

Bron: diariodealmeria.es

Publicatiedatum: