Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Podcast over plantgezondheid

De bijna 40-jarige carrière van John van Ruiten bij Naktuinbouw eindigt binnenkort. In een gesprek (met ondertiteling) deelt John zijn ervaringen en kennis over veredeling en kwekersrecht.

Plantgezondheid
In de podcast komt onder de aandacht dat plantgezondheid belangrijk is voor Naktuinbouw en een groeiend aandachtspunt blijft. Inclusief keuringen en laboratoriumanalyses. Het Europese plantenpaspoortsysteem, geïntroduceerd in 1992, vereenvoudigt de handel in gezond plantmateriaal binnen de EU. De bestrijding van de Oost-Aziatische boktor en andere plantenziekten heeft grote impact gehad op de sector. Preventieve maatregelen en vroegtijdige detectie zijn belangrijk om nieuwe plantenziekten zoals Xylella en de essenprachtkever buiten de deur te houden.

Gewasbeschermingsmiddelen
Verder zijn transparantie en samenwerking belangrijk voor het behoud van vertrouwen in de sector en het voorkomen van handelsbelemmeringen. Bedrijven moeten hygiëne en preventie centraal stellen om plantenziekten te voorkomen, met minder afhankelijkheid van chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Luister hier de podcast van Naktuinbouw.

Publicatiedatum: