Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigen veredeling plantenkweker krijgt eigen BV: Vreugdenhil Breeding & Seeds

De veredelingsactiviteiten van Vreugdenhil Young Plants zijn ondergebracht in een nieuwe BV: Vreugdenhil Breeding & Seeds. De nieuwe onderneming ontwikkelt en verhandelt vruchtgroentezaden voor de internationale markt. Met deze zaden kunnen professionele tuinbouwbedrijven wereldwijd vruchtgroenteplanten in het potplant- en hobbytuinsegment produceren. Bij de ontwikkeling van de rassen zijn de juiste teeltaspecten belangrijk. Het veredelingsteam zet zich dagelijks in voor de ontwikkeling van nieuwe rassen.

Compacte rassen
"Vanuit ons eigen veredelingsprogramma vernieuwen we voortdurend ons assortiment. Daarbij spelen we in op de groeiende behoefte van de consument om eigen producten te telen en te oogsten. Met de compacte groentevariëteiten voor balkon, terras en vensterbank voorzien we in deze behoefte", vertelt Leon van Mil, productontwikkelaar.

Naast de compacte rassen ontwikkelt Vreugdenhil Breeding & Seeds ook een assortiment voor het telen van tomatenrassen voor de hobbytuinier. Phytophthora- en meeldauwresistentie vormen hier een belangrijk onderdeel van. "Deze variëteiten geven smaakvolle tomaten, zijn productief en weerbaar voor de buitenteelt door o.a. de resistenties die zijn ingebouwd." Deze nieuwe variëteiten worden naar verwachting in 2025 toegevoegd aan het assortiment.

Pick-&-Joy
Verschillende rassen die zijn ontwikkeld door het veredelingsteam worden op dit moment opgekweekt voor het merk Pick-&-Joy. Onder dit merk werd in 2005 de eerste compacte tomatenplant verkocht. Inmiddels is het uitgegroeid tot een eetbaar programma met 20 rassen. Consumenten kunnen direct na aankoop de vruchten van de groenteplanten plukken en eten.

Voor meer informatie:
Vreugdenhil Breeding & Seeds
Tel: +31 174 267 700
[email protected]
vreugdenhilbreedingandseeds.com

Publicatiedatum: