Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Las Nieves (Sevilla)

"Zonder regen gaan we een groot deel van de tomatenoogst verliezen"

De aanhoudende droogte in grote delen van Spanje veroorzaakt ernstige problemen, niet alleen voor de watervoorziening voor huishoudelijk en recreatief gebruik, maar ook in sectoren zoals de tuinbouw.

Las Nieves, een coöperatie in Sevilla, heeft dit jaar slechts de helft van het gebruikelijke areaal aangeplant vanwege de droogte. "In plaats van tomaten hebben we courgettes en komkommers geplant, die hebben minder water nodig", stelt de voorzitter van de coöperatie. Momenteel beschikt de coöperatie over waterreserves voor slechts drie maanden.

"We kunnen een groot deel van de oogst verliezen", voegt hij toe. Traditioneel oogst de coöperatie ongeveer 4 miljoen kilo tomaten, dit jaar hopen ze in het beste geval 2 miljoen kilo te bereiken.

Het tekort aan Spaanse tomaten zou kunnen leiden tot een prijsstijging. "Er zal meer product moeten worden geïmporteerd, maar dat komt niet met dezelfde fytosanitaire garanties."

Bron: elconfidencialdigital.com

Publicatiedatum: