Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15 hectare grote tomatenkas in Spanje in aanbouw

Tomatenteler Bonnysa krijgt er in 2024 15 hectare kas bij.

In de afgelopen maanden is deze kas, in de regio Murcia, ontworpen door Bonnysa in samenwerking met het ingenieursteam van kassenbouwer J. Huete Greenhouses. In april start de bouw en naar verwachting is deze volgend jaar zomer klaar.

De kassen hebben een goothoogte van 6 meter. Met een verhoogde nok zijn ze 8,80 meter hoog. Ze hebben een bovenluchtventilatie in de vorm van vlinderventilatie en omtrekventilatie aan de zijkanten en aan de voorkant.

Ze zijn voorzien van plastic bekleding met UV-beschermende cellulaire panelen, gemotoriseerde oprolbare deuren, energiebesparende schermen, klimaatbeheersing, grondbedekkend doek en een compleet elektrisch systeem.

De goten zijn wit gelakt over de Magnelis-coating zodat er meer zonlicht in de kas valt. Ook moet het de kas beschermen tegen roest omdat het project dicht bij de kust ligt. Ook zijn de bogen en ventilatiearmen wit gelakt om een goede temperatuur te handhaven zodat het plastic extra licht doorlaat.

De kas heeft teeltgoten met een systeem voor het verzamelen en desinfecteren van het drainagewater. Dankzij deze methode kan het bedrijf een aanzienlijke hoeveelheid irrigatiewater en meststoffen besparen. Die kan vervolgens gebruikt worden om de teelt te verbeteren. Het bedrijf wil daarmee laten zien dat het werkt aan duurzaamheid.

Voor meer informatie:
J. Huete Greenhouses
[email protected]
www.jhuete.com

Publicatiedatum: