Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MetaFIT toegepast vóór het buisrailsysteem

R&D-kas in 2 dagen ingericht

Aan de Gantellaan wordt een productiekas tot een nieuwe R&D-kas omgetoverd. Het project, een initiatief van HortiTech, Harmoniz en Metazet krijgt steeds meer vorm. Recent heeft Metazet in twee dagen het buisrailsysteem, innovatie MetaFIT en FormFlex-teeltgoten geïnstalleerd.

Het vak met een oppervlakte van 1224 vierkante meter omvatte de installatie van MetaFIT, een buisrailsysteem, en FormFlex-teeltgoten, verdeeld over 18 paden. In totaal werden 1440 meter kasbuis van 51 mm met MetaFIT-koppeling geïnstalleerd, evenals 720 meter teeltgoot waar uiteindelijk op dag 3 de 2500 planten zijn neergezet. Met MetaFIT is het mogelijk verwarmingsbuizen te verbinden zonder lassen.

Door een strakke planning en efficiënte uitvoering is er binnen drie werkdagen vanaf een geëgaliseerde grond tot aan de plant in een uitzonderlijk korte tijdspanne een nieuwe teelt gestart, deelt Metazet. "Hiermee hebben we laten zien dat door de toepassing van MetaFIT vóór het buisrailsysteem er een verschuiving kan plaatsvinden over de volledige projectplanning."

Innovatie versnellen
De R&D-kas is te vinden aan de Gantellaan 8 in Honselersdijk. De drie partners kochten de voormalige lisianthuskas samen en gaan activiteiten zoals veredeling en innovaties testen, onder toeziend oog van HortiTech. In het geval van Metazet betekent dat eigen innovaties testen en demonstreren in een praktische kasomgeving.

Luke van Adrichem, algemeen directeur van Metazet, zei er eind vorig jaar het volgende over: "Wij willen onze producten zo nauw mogelijk laten aansluiten bij de behoefte van de teler. Dit doen we van oudsher altijd al door letterlijk en figuurlijk met de teler 'op de pijp' te zitten. Als er een mogelijke teeltinnovatie wordt bedacht wil je dat ook onderbouwd hebben en niet zomaar experimenteren op meerdere hectares in een commerciële kwekerij. Een eigen kas waar op een kleinere schaal representatief geteeld kan worden, zorgt dat je sneller meer kan testen, extremere situaties kan nabootsen. Hierdoor wordt innovatie versneld en grondiger onderbouwd." Inmiddels is ook Priva als partner aangesloten.

Voor meer informatie:
Metazet
De Lierseweg 6
2291PD Wateringen
Tel.: +31 (174) 22 58 22
info@metazet.com
www.metazet.com

Publicatiedatum: