Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seeds Technologies Italia

Telers betrekken bij de ontwikkeling van een cherrypruimtomaat loont

Demokassen bevatten vaak "contrastrassen", dat zijn rassen van concurrenten waarmee aan de bezoekers wordt aangetoond hoe, bij gelijke teeltmethoden, het eigen ras beter presteert dan de andere. Seeds Technologies Italia maakt hier geen uitzondering op en verwelkomt een week lang geïnteresseerden in haar kas waar de nieuw pre-commerciële cherrypruimtomaat 12295 F1 te bewonderen valt.

Carmelo Iacono (links) en Daniele Reina (tweede van rechts), twee technici van Tec Seeds, tonen enkele telers de nieuwe cherrypruimtomaat in de demokas

Om de eigen rassen te promoten organiseert Seeds Technologies Italia niet alleen Open Dagen in Sicilië, maar communiceert het ook constant op internationale professionele kanalen.

De cherrypruimtomaat 12295 F1 aan de plant

Crop specialist Emanuele Marino spreekt over de cherrypruimtomaten die op 25 oktober 2023 in de demokas in Vittoria werden aangeplant: "In alle testen en op alle data waarop we deze cherrypruimtomaat hebben getoond, zijn de verschillen met de concurrerende rassen aanzienlijk geweest. De plant is sterk en is goed bestand tegen ziekten, het blad is altijd fluweelachtig groen. De vruchtzetting is uitstekend en de trosvorming is steeds uniform. De vruchten verliezen de kenmerkende vorm van de cherrypruimtomaat niet, zelfs niet bij grillig weer, en ze behouden altijd hun opmerkelijke glans."

Telers in de demokas

"We richten ons op telers, maar ook op handelaren en kwekers", zegt teamcoördinator Stefano Recupero. "We wijden een hele week aan de streek van Vittoria om de geïnteresseerden voldoende tijd te geven om de kas in te gaan en het product met eigen ogen te zien. Daarna doen we hetzelfde in de streek van Pachino."

Teelttechnicus Pierantonio Ferro toont de goede productiviteit hoog in de plant

"De meeste van de aanwezige telers doen ook een proef met 12295 F1 in hun eigen kassen en ze bevestigen de positieve resultaten die je in onze demokas kunt zien. Voor ons is dit een zeer belangrijk aspect, want het toont aan dat het ras ook elders, waar andere teeltomstandigheden gelden, uitstekend presteert."

Voor meer informatie:
Recupero Stefano (teamcoördinator)
Seeds Technologies Italia
Tel: +39 334 7200881
[email protected]

Publicatiedatum: