Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AI helpt meest efficiënte energiebron voor teler 24 uur vooruit bepalen

Onlangs bezochten Priva-vertegenwoordigers José Haaring en Marcel Beekenkamp Oy Sigg-Plant Ab na een succesvol pilotproject met Priva ECO (Energy Crop Optimizer). Het lukte Sigg-Plant kosten te besparen door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie van Priva ECO.

Energiekosten besparen bij Sigg-Plant
Sigg-Plant wilde energiekosten besparen door op elk moment van de dag gebruik te maken van de meest efficiënte energiebron op dat moment. Hiervoor implementeerde Priva de Priva ECO-oplossing. In Finland is het produceren van warmte met elektriciteit goedkoper dan gas. De prijzen van elektriciteit variëren echter gedurende de dag.

Hoe werkt Priva ECO?
Priva ECO berekent met behulp van de ECO Digital Twin-technologie de meest goedkope manier om de benodigde thermische energie voor de komende 24 uur te produceren. De vereiste thermische energie wordt berekend op basis van de locatie van de kas, de eigenschappen van de kas, het gebruik van verlichting, het gebruik van energieschermen en de weersverwachting. Priva ECO houdt rekening met de capaciteiten van de bestaande installaties zoals gasgestookte ketels, E-ketels, warmtewisselaars, warmtepompen, warmtebuffers en de vaste en flexibele energieprijzen. Met Priva ECO is het volgens het bedrijf mogelijk om geld te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen.

Open dag
Sigg-Plant organiseerde onlangs een open dag en nodigde Priva en Bosman Van Zaal uit voor het evenement. Tijdens de open dag presenteerde Priva Priva ECO aan andere telers in Finland. Bovendien organiseerde Priva in samenwerking met hun lokale partner Schetelig een seminar over de nieuwste software voor LED-besturingsoplossingen in Priva Connext 915. Het seminar werd druk bezocht door veel telers.

Voor meer informatie:
Priva
Zijlweg 3
2678 LC De Lier
Tel: 31 174 52 28 78
contact.priva@priva.nl
www.priva.com

Publicatiedatum: