Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentekas omgebouwd tot rozenkas

Interplant Roses heeft een groentekas om laten bouwen naar een rozenkas. De rozenkweker uit Harmelen kocht een bestaande kas waar voorheen glasgroente in geteeld werd. Samen met DLVge werd deze kas voor de helft van het oppervlak omgebouwd tot een veredelingskas voor rozen. Er werd een ontwerp gemaakt en bestekken geschreven. Vervolgens werd het plan samen met projectleider Richard de Jong in uitvoering gebracht.

In 2023 werd een extra afdeling gerealiseerd. Tijdens dit project moesten er nieuwe tussengevels komen, werd de verwarming uitgebreid en een nieuw schermdoek gemonteerd. De afdeling is in januari 2024 in gebruik genomen.

Sinds de energieprijzen in 2021 flink omhoog gingen is ook het aantal gestopte tuinbouwbedrijven gestegen, ziet ook DLVge. Dit terwijl er in de jaren daarvoor juist meer ondernemers bij kwamen. Het runnen van een winstgevend bedrijf is steeds grotere uitdaging geworden. Een toename in het aantal overnames en meer leegstand is hier het gevolg van.

Voor meer informatie:
Richard de Jong
DLVge
r.dejong@dlvge.nl
www.dlvge.eu

Publicatiedatum: