Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Federico Stanzani, commercieel directeur van CIV:

"Nieuw aardbeienras Shayda rijpt vroeg en levert gedurende het seizoen goede vruchten"

Het CIV - Italiaans Veredelaarsconsortium, gespecialiseerd in aardbeienveredeling, ontwikkelt het ras Shayda CIVL519pbr in Spanje. Dat wekt de interesse van producenten en exporteurs op het Iberisch Schiereiland. Dit nieuwe ras, geschikt voor mediterrane klimaten, blijkt één van de meest interessante voorstellen te zijn in het gebied van Huelva.

Federico Stanzani, commercieel directeur van CIV, over Shayda CIVL519pbr: "Het is een ras dat vroeg rijpt en consistent vruchten levert gedurende het seizoen. De vruchten zijn helderrood, hebben dezelfde vorm en zijn van dezelfde grootte." Hij vervolgt: "De aardbeien hebben een goede smaak en zijn lang houdbaar en daarom geschikt voor de export."

Ook in ongunstige weersomstandigheden levert het ras Shayda aardbeien tot aan het einde van het seizoen. Shayda groeit recht en heeft een compacte structuur. Daardoor is de oogst van het fruit makkelijk. Het ras heeft wel een intensieve minerale bemesting aan het begin van seizoen nodig.

Het veredelingsprogramma van CIV focust op het selecteren van aardbeienrassen die steeds veerkrachtiger zijn tegen pathogenen. Shayda is minder vatbaarder voor blad- en wortelziekten.

Federico Stanzani

Federico: "Ons doel is om projecten te promoten die waarde toevoegen aan de toeleveringsketen. CIV wil een belangrijke veredelaar zijn die alle belangrijke partijen in de markt wil betrekken."

Voor meer informatie:
CIV- Consorzio Italiano Vivaisti
Stat. Romea n. 116 - 44020
S. Giuseppe di Comacchio (Ferrara - Italië)
Tel.: +39.0533.399431
[email protected]
https://civ.it