Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Factsheet over schimmelgroei in en op substraten

RHP heeft een factsheet gepubliceerd over schimmelgroei in en op substraten. Deze factsheet is onderdeel van een serie over specifieke onderwerpen gerelateerd aan potgrond en substraten.

De factsheet is bedoeld om gecertificeerde bedrijven en hun klanten en relaties te informeren over schimmelgroei in/op substraten, hoe dit komt, de richtlijnen van het RHP-keurmerk en advies voor de gebruiker. Ongeveer één keer per kwartaal zal er in de kennisbank een nieuwe factsheet bij komen. Onderwerpen die hierna op de planning staan zijn bijvoorbeeld: zware metalen, PFAS en microplastics.

Adviezen voor gebruikers
Adviezen voor gebruikers van substraat zijn om substraat niet te lang te bewaren en het op een koele schaduwrijke plaats te bewaren. Verder wordt er geadviseerd om planten te verwijderen uit de teelt waar duidelijke schimmelgroei waarneembaar is. Ook is het devies om een goede bedrijfshygiëne op de kwekerij te hanteren.

De factsheet over schimmelgroei in/op substraten is hier te vinden in de kennisbank van RHP.

Publicatiedatum: