Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste melding van Thrips parvispinus in Canada en verspreiding in de VS

Er is voor het eerst een melding vanThrips parvispinus in Canada. Het werd in 2022 gevonden in kassen in Zuid-Ontario op Mandevilla-planten. Daarnaast werd een andere soort, Thrips setosus ook voor het eerst gevonden in 2022 in kassen in Zuid-Ontario, op hortensia-planten.

In de VS werd Thrips parvispinus voor het eerst gevonden in 2020 in Florida op kasplanten. Het heeft zich nu buiten Florida gevestigd, waar het schade toebrengt aan paprikaplanten. Deze soort is een opkomende plaag in de paprikateelt. Het is onlangs geregistreerd als voorkomend in Puerto Rico op paprika's, evenals in de volgende Amerikaanse staten in verband met de handel van Dipladenia, Mandevilla, en Gardenia jasminoides planten: Colorado, Georgia, North Carolina, South Carolina. Daarnaast zijn er onderscheppingen gemaakt in Ohio en Pennsylvania. T. parvispinus is nu een gereguleerde plaag in de VS.

Bron: Ahmed MZ, Revynthi AM, McKenzie CL, Osborne LS (2023) Thrips parvispinus (Karny), een opkomende invasieve gereguleerde plaag in de Verenigde Staten. https://mrec.ifas.ufl.edu/lsolab/thrips/thrips-parvispinus/ [geraadpleegd november 2023].Gleason J, Maw E, Summerfield A, Jandricic S, Brunet B (2023) Eerste meldingen van invasieve landbouwplagen Thrips parvispinus (Karny, 1922) en Thrips setosus Moulton, 1928 (Thysanoptera: Thripidae) in Canada. Het Journal van de Entomologische Vereniging van Ontario 154, jeso2023003, via EPPO

Publicatiedatum: