Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Amerongen CA Technology realiseert laboratoriumprojecten in Nederland en Polen

25 jaar oude CA-faciliteit vervangen door moderne onderzoeksinstelling voor na-oogstonderzoek groenten en fruit

Van Amerongen CA Technology heeft samen met haar partners twee Controlled Atmosphere (CA) laboratoriumprojecten gerealiseerd, één bij WUR in Randwijk, Nederland en één bij InHort in Skierniewice, Polen. Deze projecten werden mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Europese Unie en de inzet van alle betrokken belanghebbenden.

"Gedurende de duur van beide projecten werden we geconfronteerd met tal van uitdagingen, variërend van het opstellen van biedingsdocumenten tot aan de technische complexiteit van de projecten zelf. Ons team ontwierp maatwerkoplossingen, afgestemd op de unieke behoeften van onze klanten. Met de steun van ons R&D-team en technische experts ter plaatse, innoveerden we voortdurend om alle technische obstakels die we tegenkwamen te overwinnen", aldus het bedrijf.

"Het is de moeite waard om te vermelden dat deze projecten werd uitgevoerd tijdens de coronapandemie. Ons wereldwijde netwerk stelde ons echter in staat specifieke onderdelen uit verschillende delen van de wereld te betrekken, waardoor een naadloze projectuitvoering werd gegarandeerd."

In beide projecten zijn de koel- en Controlled Atmosphere (CA) regeling geïntegreerd in ons My Fruit systeem. Alle CA-units zijn uitgerust met de ACR-functie (Dynamische CA), die op basis van de ademhaling van het product opgeslagen in de unit de meest voordelige en laagste zuurstofniveaus berekent. Bij beide projecten wordt het geheel bewaakt en bestuurd door ons geavanceerde My Fruit-besturingssystem.

Bij InHort werd een 25 jaar oude CA-onderzoeksfaciliteit vervangen. De ombouw omvatte de bouw van 96 CA-containers, 10 beademingsboxen en 2 uitstalleven ruimtes, waardoor het een ultramoderne instelling werd die zich toelegt op naoogstonderzoek op het gebied van verse groenten en fruit. Op eenzelfde manier hebben we bij WUR in Randwijk 4 kleine CA-testruimtes, 3 koelcellen en 8 CA-laboratoriumkasten ingericht.

Hieronder een nieuwe demonstratievideo:

"Bij Van Amerongen verleggen we altijd de grenzen van innovatie en technologie op het gebied van Controlled Atmosphere. We zijn trots op ons vermogen om projecten van elke omvang uit te voeren, van kleine en delicate laboratoriumprojecten tot norme CA-opslagfaciliteiten van 50.000 ton. We hebben bijvoorbeeld ook een CA-testfaciliteit voor commercieel gebruik in Nieuw-Zeeland en Turkije."

Voor meer informatie:
Niels Remmelink
Van Amerongen CA Technology
[email protected]
www.van-amerongen.com

Publicatiedatum: