Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Museum voor plantenveredeling is vernieuwd

Museum Sow to Grow in Enkhuizen is vernieuwd met als doel het verbeteren van het aanbod en het vergroten van de bezoekersaantallen. Na maanden van aanpassingen aan inhoud, vormgeving en presentatie, worden de laatste plantjes gepoot voor lokale en internationale bezoekers. Reacties van voorbijgangers en gasten bevestigen dat de juiste koers is ingezet, deelt het museum. Het verhaal van plantenveredeling is nu toegankelijker, veelzijdiger en meer gericht op een breed publiek met diverse interesses.

Sow to Grow biedt voor ieder wat wils, interactief en op elk kennisniveau. Bezoekers kunnen kennismaken met de wereld van plantenveredeling via beeldschermen, informatiezuilen en infoborden. De vernieuwde voortuin biedt met groenten en bloemen een rustige plek voor reflectie. Ook de traditionele Kloostertuin illustreert het verhaal van plantenveredeling. Deze tuinen zijn vrij toegankelijk, maar dienen ook als uitnodigende voorproefjes voor degenen die het museum willen verkennen.

Nieuwe Weeshuis
Sow to Grow ligt in het historische Nieuwe Weeshuis. Dat is een gebouw van 1906 met eeuwenoude elementen zoals het beroemde goudleerbehang uit 1742. De naastgelegen voorgevel van het Oude Weeshuis van 1616 is met oude materialen gereconstrueerd. De verlichting van beide gebouwen en het voorplein voegt 's avonds een extra dimensie toe aan de beleving.

Herstructurering
De herstructurering en vernieuwde aanpak zijn gerealiseerd dankzij de inzet van vrijwilligers en ondersteuning van professionals. Belangrijk was de financiĆ«le steun van de Provincie Noord-Holland, het Ondernemersfonds Enkhuizen en de Rabobank. Mede dankzij hun bijdrage kon dit project worden gerealiseerd. Het resultaat was dat nieuwe vrijwilligers zich aanmeldden als gids. Daardoor kan de service aan geĆÆnteresseerde gasten verder worden uitgebreid.

Uitnodiging
Sow to Grow nodigt iedereen uit om de wereld van plantenveredeling en de producten waartoe dit leidt te ontdekken. Bezitters van een Museumkaart hebben vrij toegang.

Voor meer informatie:
Sow to Grow
Tel: 0228 725 747
[email protected]
www.sowtogrow.nl

Publicatiedatum: