Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investering in startup oogstvoorspelling

Hexafarms, een Duitse software-startup, heeft een investering van €1,3 miljoen binnengehaald onder leiding van Speedinvest met deelname van Mudcake. De nieuwe financiering zal worden gebruikt om de AI- en machine learning-capaciteiten verder te ontwikkelen en het team van R&D-experts van Hexafarms uit te breiden.

"Momenteel zien we dat veel producenten afhankelijk zijn van hun hoofdteler voor de voorspellingen. Dit brengt echter veel werk met zich mee. Je moet namelijk de vruchten snoeien, regelmatig controleren en het weer bekijken om een vierweken voorspelling te maken. Dit is een tijdrovende en arbeidsintensieve taak. Met ons voorspellingsmodel heb je alleen camera's en sensoren nodig voor gegevensverzameling die een voorspelling voor vier weken creëert," zegt David Ahmed, oprichter en CEO van Hexafarms.


David Ahmed

Hexafarms richt zich meer op glastuinbouwers omdat zij interesse in de software hebben getoond. "Telers zijn dol op het feit dat ze gegevens van ons platform kunnen halen en kunnen inzien wat er in de faciliteit moet gebeuren om de beste opbrengsten te realiseren." Soms raakt David gefrustreerd door het feit dat vaak wordt gezegd dat 'Controlled Enviroment Agriculture niet meer bestaat'. De groeiende vraag naar hun SaaS-product bewijst echter het tegendeel. "Er zijn enkele bedrijven die misschien niet de beste beslissingen hebben genomen op het gebied van automatisering of andere eenheidseconomie. Wij willen telers helpen hun teeltoperaties te optimaliseren en er is duidelijk nog een grote markt voor ons om te verkennen."

Negen miljoen aardbeien
Deze nieuwe ronde van financiering heeft het totale kapitaal opgehaald door Hexafarms op meer dan €2,5 miljoen gebracht. Het stelt Hexafarms in staat om te blijven investeren in zijn AI- en machine learning-capaciteiten, de nauwkeurigheid van voorspellingen te verhogen, en het portfolio van gewassen van het bedrijf te laten groeien. Hexafarms heeft momenteel een breed portfolio in Europa en verwerkt naar schatting negen miljoen kilo aardbeien en tomaten voor dit kwartaal.


Een indruk van de interface

Ze hebben de software oorspronkelijk voor vertical farms gecreëerd. David ziet nog steeds potentieel voor de kleinere en grote vertical farms. "Ze zijn vooral geïnteresseerd in het detecteren van ziekten. We hebben per ongeluk ook een complete klimaatcomputer ingebouwd die aantrekkelijk is voor glastuinbouwers." David grapt dat Hexafarms heeft geconcurreerd met hoofdtelers om de nauwkeurigheid van hun voorspellingsmodellen, die op Machine Learning (ML) gebaseerd zijn, te bewijzen. Daardoor kunnen ze ook voortdurend verbeterd worden.

Aardbeienopbrengst
"In samenwerking met hooggeschoolde telers hebben we een voorspellingsnauwkeurigheid van 90% voor tomatenopbrengsten en 80% voor aardbeienopbrengsten bewezen. Dat aantal neemt elk jaar toe door onze slimme algoritmes en ML-gebaseerde software."

Het oprichtingsteam van Hexafarms

Andreas Schwarzenbrunner, partner bij het Climate Tech & Industrial Tech investeringsteam van Speedinvest en Anna Ottosson, oprichtend partner bij Mudcake, zijn de investeerders.

Voor meer informatie:
David Ahmed
Hexafarms GmbH
[email protected]
www.hexafarms.com

Publicatiedatum: