Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vooral zachtfruit- en avocadoteelt geraakt

Schade door storm in Marokko: "Kassen zijn weggeblazen"

Marokko is dit weekend getroffen door een hevige storm, vergezeld van sterke zandwinden die in sommige gebieden snelheden van 106 km/u bereikten. De harde wind wordt toegeschreven aan Bernard, een storm die de Atlantische kust treft.

In de tuinbouwsector is de schade indrukwekkend. De wind blies gewassen weg en beschadigde bomen en kassen. De zwaarst getroffen regio is Larache, waar zich het grootste deel van de Marokkaanse teelt van zachtfruit, avocado en ander fruit bevindt.

Abdellah El Yamlahi, een avocadoteler uit Larache en voorzitter van de Marokkaanse Avocado Vereniging: "De storm heeft ons verrast. Er is veel schade aan de oogst en zelfs aan de bomen. Alle avocadoteeltgebieden zijn getroffen, van Loukkos tot Gharb."

Zachtfruitteler Baioua Oussama verwoordt het als volgt: "Het gebied van Larache tot Moulay Bousselhem is zwaar getroffen. Veel telers met fruitbomen en zachtfruitpercelen zijn alles kwijtgeraakt. De wind heeft de bomen omvergeblazen of geknakt en gewassen doen wegwaaien. De zachtfruitpercelen zijn bedekt met zand. Zachtfruit is een heel gevoelig gewas, dus de schade is onherstelbaar."

"Ook teeltinstallaties hebben averij opgelopen. Kassen zijn weggeblazen en zullen opnieuw opgebouwd moeten worden."

Publicatiedatum: