Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tomeco en Coöperatie Hoogstraten lanceren nieuw merk tijdens Fruit Attraction

"Door meer thuiskokers is er veel potentieel voor tomaten voor eigen sauzen en soepen"

Tholen - Tomeco en Coöperatie Hoogstraten hebben haar nieuwe merk Thomasso gelanceerd. De tomaten die onder het merk worden verhandeld, worden al even geteeld door de telers van Tomeco voor Coöperatie Hoogstraten, maar met de lancering wil het bedrijf de eigenschappen van de variëteit in de kijker zetten. "Het is een doorveredelde, herkenbare pruimtomaat van het San Marzano-type met een paar unieke kenmerken. Een ideale tomaat voor soepen en sauzen", vertelt Tom Verdonck van Tomeco.


Tom Verdonck van Tomeco (rechts). Hier vergezeld door Jan Engelen en Jolien Sportel (Coöperatie Hoogstraten)

'Thomasso, best for soups and sauces '. Zo hebben Coöperatie Hoogstraten en Tomeco het merk tijdens de afgelopen Fruit Attraction officieel naar buiten gebracht. In de dagen voor de beurs in Madrid werd al even gehint op een lancering en bij de opening van Fruit Attraction werden de nieuwe Thomasso tomaten aan het geïnteresseerde publiek getoond. "Het is een variëteit die we al even aanbieden, maar vaak niet de liefde kreeg die het wel verdient. Hij was relatief onbekend, wat heel zonde is, want het is een perfecte tomaat om te verwerken in warme gerechten."

De Italiaanse San Marzano staat bekend om haar geschiktheid voor soepen en sauzen. De tomaat bevat weinig water, weinig pit, heeft een gebalanceerde umami smaak, is wat zoeter en de pulp is aan de dikkere kant. Onder Italianen, en inmiddels ver daarbuiten, wordt de tomaat gezien als een ideale basis voor verwerking in dus onder meer soepen en sauzen. "Met Thomasso hebben we de ideale soep -en saustomaat van Belgische bodem, die we nu graag aan het grote publiek laten zien."

Dit heeft Tomeco, wat haar producten exclusief via Coöperatie Hoogstraten vermarkt, nu dus gedaan tijdens de afgelopen Fruit Attraction. "Binnenkort zullen we er ook in België grootschalig mee uit gaan pakken. Ik weet zeker dat we de consumenten ervan kunnen overtuigen om deze tomaten te gebruiken voor hun soepen en sauzen. Zeker gezien de toename in thuiskokers, wat de interesse in het maken van eigen sauzen heeft aangewakkerd, zien we veel potentie voor onze Thomasso. Specialty's zijn in deze tijden niet zo vanzelfsprekend meer in de tomatensector, maar na veel voorbereiding hebben we het volste vertrouwen om hier grootschalig op in te gaan zetten", besluit Tom.

Voor meer informatie:
Tom Verdonck
Tomeco
[email protected]
www.feelgoodtomatoes.com

Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
2320 Hoogstraten, België
+32 33 40 02 11
[email protected]
www.hoogstraten.eu