Erich Herret, Bodenstark Bio GmbH:

"De regenwormen keren al een paar jaar langzaam terug"

Het familiebedrijf Herret heeft tientallen jaren ervaring in de groenteteelt. Met het merk Bodenstark gaat het nu terug naar zijn wortels en teelt het biologische groenten op twee locaties. In Wenen-Simmering worden sinds 2018 biologische groenten geteeld op een areaal van ongeveer 1,4 hectare. Door het gebruik van compost, groenbemesting en het regelmatig wisselen van gewassen wordt de grond verrijkt met voedingsstoffen en biedt zo de ideale omstandigheden voor de hoogwaardige groenten. In de zomer ligt de nadruk op verschillende rassen tomaten en komkommers, in de winter groeien er salades, kruiden, paksoi en vele andere wintergroenten. Elk jaar komen er nieuwe gewassen bij die perfect passen bij het seizoen.

"Als ik naar de bodem kijk, zie ik hoe de regenwormen al een paar jaar langzaam terugkomen. Eerst zaten ze alleen aan de randen, nu zijn ze in grote aantallen verspreid over het hele perceel en voelen ze zich op hun gemak", wijst bedrijfsleider Erich Herret Gastro Nieuws op de verbeterde biodiversiteit. Eind 2022 zette Erich het eerste deel van zijn 1,2 hectare grote teeltbedrijf aan de Mitterweg om naar biologische tuinbouw, daarbij ondersteund door zijn dochter Katrin en zes medewerkers. Op dit moment wordt er op een deel van het bedrijf op Mitterberg nog conventioneel geteeld, een klein deel wordt omgezet naar Bodenstark biologisch. De biologische groenten worden op de markt gebracht onder het nieuwe merk Bodenstark.

Weitere Informationen:
BODENSTARK Bio GmbH
Sendnergasse 109
A-1110 Wenen, Oostenrijk
Tel.: +43 1 890 3635
office@bodenstark.at
www.bodenstark.at/
www.herret.at/bodenstark/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.