Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eko-Logisch geeft Udea kijkje in de keuken

Op donderdag 11 april organiseerde Udea de tweede editie van 'Kijkje in de keten', waarbij klanten een kijkje konden nemen bij drie leveranciers om ze beter te leren kennen. De groep van ongeveer 40 man bestond uit verschillende klanten door heel Nederland en dat zorgde voor een bijzondere interactie en een gezellige sfeer. Amber Jacobs, Category Manager bij Udea: "Wij vinden het belangrijk om onze klanten te inspireren en te zorgen voor meer transparantie in de keten. We krijgen na afloop erg positieve reacties van zowel onze leveranciers als klanten. Ze nemen deze ervaring mee naar de winkelvloer om dit weer over te brengen richting de consumenten. Hiermee verbinden we de hele keten. We zijn alweer druk bezig met de organisatie van de volgende editie."

Weleda

Productbuffet bij Weleda
De dag begon bij Weleda. Als eerste werd er een presentatie gegeven over het ontstaan van Weleda en waar het merk voor staat. De (nieuwe) verzorgingsproducten stonden al uitgestald op verschillende tafels. Medewerkers van Weleda stonden klaar om iedereen informatie te geven over de producten en gaven aan hoe de producten het best toegepast kunnen worden. Uiteraard konden deze producten ook getest worden. Alle ingrediënten van Weleda zijn natuurlijk en kweken ze zelf in hun biodynamische plantentuin met diverse plantsoorten, waar ook een kijkje genomen werd en wat was dit bijzonder. Weet u dat de Skinfood productlijn van Weleda zelfs te eten is? Niet om op een toastje te smeren, maar een klein hapje kan zeker geen kwaad.

TerraSana

Wereldse gerechten van TerraSana
Toen stond TerraSana op de planning en hier werd de groep verwelkomd met een heerlijk verzorgde lunch met de wereldse gerechten van TerraSana, waaronder een zelfgemaakte curry. Er volgde een presentatie over de producten van TerraSana en de nieuwe productinnovaties stonden uitgestald om bewonderd te worden. Als afsluiting werd er een uitgebreide rondleiding door de fabriek gegeven door Boudewijn van der Kroft, Managing Director bij TerraSana. Hier werd het gehele proces vanaf binnenkomst van de verse noten tot de uiteindelijke notenpasta's en eindproducten zichtbaar, onder het genot van de heerlijke geur van verse noten. De groep was zeer onder de indruk van het gehele proces en luisterde aandachtig naar Boudewijn. Veel in de fabriek is geautomatiseerd, maar nog verschillende dingen worden gewoon met de hand gedaan, zoals kwaliteitscontroles én het proeven van de heerlijke notenpasta's.

Eko-Logisch

David Luijendijk van Eko-Logisch
David Luijendijk was zo gastvrij ons te ontvangen in Roelofarendsveen op zijn kwekerij Eko-Logisch. David teelt verschillende groenten voor Udea, zoals zijn bekende raapstelen, rucola en spinazie. David vertelt samen met zijn vrouw vol trots en passie over hoe hij is begonnen met kweken en hoe hij is gekomen waar hij nu staat. Hierbij legt hij uit waarom hij de groenten teelt die hij teelt en waarom hij heeft gekozen voor juist alleen maar biologische landbouw. David gaf een rondleiding door zijn kwekerij en de vrouw van David liet de kippen die rondscharrelen op de boerderij zien. Ze vertelde over haar geliefde kippen en hoe ze gebruik maakt van de grond om de kippen te voorzien van voedsel en waar de kippen op hun beurt weer de grond bijhouden waar ze momenteel rondlopen. De koks van Marqt keuken zorgden bij het boerderijwinkeltje van David voor lekker hapjes waar de groep van kon genieten.

Volgende editie: 11 juni
Udea organiseert meerdere malen per jaar het event 'Kijkje in de keten'. De volgende editie zal plaatsvinden op 11 juni.

Voor meer informatie:
Udea
Kempkens 1000
5465 PR Veghel
0413 256700
[email protected]
www.udea.nl

Publicatiedatum: