Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zwenkgootsysteem met twee niveaus was daarbij een voor de hand liggende keuze

"Besluit om biologische aardbeien te telen in Ohio was een zakelijke keuze"

Nature Fresh Farms, opgericht in 1999, is een vertical farm in Noord-Amerika en teelt zowel biologische als traditionele tomaten, paprika's, komkommers en aardbeien. Octavio Rodriguez, directeur teeltactiviteiten, vertelt dat de beslissing om daar biologische aardbeien te telen een zakelijke keuze was. "Daarmee zijn we het eerste bedrijf in Noord-Amerika met 45 hectare biologische aardbeienteelt." Samen met teeltmanager Jose Agustine Ramirez Zamudio breidt hij de teelt uit.

Proeven doen
Zoals bij alle gewassen die Nature Fresh Farms teelt zijn er voorafgaand aan de teelt onderzoeken uitgevoerd om de juiste groeiomstandigheden te bepalen. Dit heeft geleid tot de keuze voor het Growtec Two-Level Swing Gutter System voor de teelt van de aardbeien. "We hebben verschillende onderzoeken gedaan waarbij we verschillende gootsystemen hebben getest", vertellen Octavio en Jose. "Het Two-Level Swing gootsysteem was een voor de hand liggende keuze gebaseerd op de teelt, de gezondheid van de planten en tal van andere aspecten die werden getest."

Door het uitvoeren van proeven voorafgaand aan de teelt kregen medewerkers belangrijke informatie over lichtpenetratie, plantdichtheid en irrigatie waarmee ze rekening konden houden bij het bouwen van hun installatie. "Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillen in lichtpenetratie tussen de bovenste en onderste goten", legt Rodriguez uit. "Aan de onderkant is er minder licht dan aan de bovenkant, wat betekent dat je de dichtheid en irrigatie van de onderste goot moet aanpassen".

IPM en bioreactor
Na de keuze voor het kweeksysteem was de volgende stap het kweekproces. "De teelt en groei gaan goed," merkt Ramirez Zamudio op. Daarnaast maken de medewerkers gebruik van een Integrated Pest Management (IPM) systeem waardoor we goede biologische middelen zoals lieveheersbeestjes kunnen gebruiken om plagen zoals bladluizen te bestrijden en een bioreactor om voedingsstoffen aan de planten leveren om te helpen bij de teelt van hun biologische aardbeien.

De medewerkers van Nature Fresh Farms richten zich op de toekomst. "Dit jaar was ons eerste seizoen", legt Octavio uit. "We hebben ons ontwikkeld en we zijn klaar voor het volgende seizoen."

Voor meer informatie:
Freddy Sarkis
Robin Dirks
Growtec
[email protected]
[email protected]
www.growtec.com

Publicatiedatum: