Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start van het seizoen voor regionale bio-tomaten in Duitsland

Bio Fruchtgemüse Produzenten kondigt de start aan van de oogst van lokale en regionale tomaten uit gecontroleerde biologische teelt. Vanaf nu kunnen consumenten tomaten uit de regio kopen, waarmee de overgang van import naar lokale teelt wordt ingeluid.


Links: Oogstrijpe biologische tomaten van de familie Zell in de buurt van Frankfurt
Rechts: Eerste tomatenassortiment in de biologische winkel van de Ackerlei

Rudolf Dworschak, CEO van Bio.Fru.Pro: "Door onze tomaten te kopen, steunen consumenten rechtstreeks onze dagelijkse maatregelen om de lokale dieren-, insecten- en plantenwereld te bevorderen. Het creëren van soortenrijke leefomgevingen in de vorm van bloeiende weiden, heggen en kleine biotopen op ons areaal maakt praktisch deel uit van ons DNA als biologische telers. Klimaatbescherming is ook geen holle frase voor onze leden. Meer dan 90% van de energie voor onze kassen komt al uit hernieuwbare bronnen, zoals biomassa of geothermische energie."


Tomatenoogst bij bioLesker in Stadtlohn

In tegenstelling tot Spaanse import bieden regionale biologische tomaten een transparante en veilige keten, stelt Managing Director Tim Große Lengerich. "Dit begint met werknemersbescherming, eerlijke lonen en huisvesting voor werknemers en eindigt nog lang niet bij de strenge certificering van de vereniging ter plaatse. Hierdoor bleef de tomatenopbrengst zelfs in het afgelopen, klimatologisch moeilijke seizoen 2023 op een stabiel niveau. "Vooral in tijden van toenemende waterschaarste in het zuiden, kunnen we de grondstofbesparende aanvoer van verse biologische tomaten van april tot november garanderen dankzij ultramoderne kastechnologie en de hoogste professionele normen."

Voor meer informatie:
Michael Schudde
Bio Fruchtgemüse Produzenten e.V.
Tel: +49 (0)176 60030043
[email protected]
www.biofrupro.de

Publicatiedatum: