Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Combilo ontvangt voucher voor onderzoek naar verwaarding reststromen

Groenten- en fruithandelsbedrijf Combilo ontvangt een voucher van Samen Tegen Voedselverspilling voor onderzoek naar een business case om reststromen van hun eigen kasgroenten en van partners te gaan verwaarden tot nieuwe grondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf wil de reststromen direct gaan verwerken in een eigen verwaardingscentrum. Hiermee willen ze een grootschalige en duurzame oplossing bieden voor aangesloten partners in de AGF-keten.


Saskia van der Laan (Samen Tegen Voedselverspilling) en Mathieu Goedhart (Rabobank) overhandigen de voucher aan Rudy Toet (Combilo).

Bestemmingen voor producten die overblijven
Combilo zit als groenten- en fruithandelsbedrijf midden in de keten en kan zo een belangrijke rol vervullen in het reduceren van voedselverspilling. Dagelijks worden veel kilo’s groenten en fruit geleverd, direct vanaf de teler of via het distributiecentrum in Waddinxveen. Combilo tracht verspilling in eerste instantie te voorkomen door de verkoop van klasse II producten. Producten die overblijven, doneert het bedrijf aan de Groente & Fruitbrigade, voedselbanken, dierentuinen of andere lokale initiatieven. Ook werkt het bedrijf samen met initiatieven zoals Instockmarket.

Het belangrijkste strategische doel voor Combilo is om zoveel mogelijk producten een goede bestemming te geven en zo min mogelijk producten te verspillen. Een juiste voorraadrotatie, goede basiskwaliteit van het product en de juiste balans tussen in- en verkoop is daarbij essentieel. Combilo is recent gestart met een nieuwe bedrijfstak: Combilo Food Solutions. Dit nieuwe team zet zich volledig in op het verwaarden van reststromen, door deze terug te brengen in de keten en door er nieuwe grondstoffen van te creëren.

Verwaardingscentrum voor kasgroentenreststromen
In deze business case onderzoekt Combilo de haalbaarheid van het verwaarden van reststromen tot nieuwe grondstoffen op hun eigen locatie. Een verwaardingscentrum waar alle kasgroentenreststromen van het bedrijf zelf en van samenwerkende telers worden verwaard naar een nieuw halffabricaat voor de voedingsmiddelenindustrie. Er moet een slimme verwerkingslijn komen die verschillende halffabricaten kan opleveren.

Met deze maatregelen wil Combilo ervoor zorgen dat er op termijn weinig tot geen reststromen meer zijn binnen het bedrijf. Op lange termijn wil Combilo als partner fungeren voor al hun stakeholders binnen de AGF. Als ze ook reststromen van partners kunnen verwerken, kan het bedrijf bijdragen aan de gehele vermindering van voedselverspilling in de AGF-keten.

Voor meer informatie:
Combilo
Transportweg 23
2742RH Waddinxveen
Tel: +31 (0)180 446 747
[email protected]
www.combilo.nl

Bron: Samen tegen Voedselverspilling

Publicatiedatum: