Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Multigrow Grashoek realiseerde eigen huisvesting

Multigrow Grashoek teelt op 2,9 hectare aardbeien en op 5,75 hectare komkommers. De teelt vindt plaats op een aangesloten kassencomplex dat achter de bedrijfsgebouwen ligt. Het bedrijf heeft 24 vaste medewerkers en in piekperioden wordt dit aangevuld met circa 60 freelancers.

Recent is aan de voorkant van het bedrijf een verblijf voor internationale werknemers gebouwd. Broers Thom en Job van Mullekom vertellen bij Glastuinbouw Nederland over het proces om deze accommodatie op eigen terrein te ontwikkelen.

Glastuinbouw Nederland heeft een aantal ondernemers geïnterviewd over het thema en de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet. Deze aandachtspunten helpen ondernemers in de omgang met de gemeente in relatie tot huisvesting. Een aantal van de belangrijkste aandachtspunten is dat er in iedere gemeente beleid is voor de huisvestiging van arbeidsmigranten. Daarbij is het belangrijk dat er duidelijk beleid is, één contactpersoon per gemeente en dat er een transparante overlegstructuur wordt gehanteerd. Ook moet er voldoende ambtelijke capaciteit zijn.

Het hele artikel is hier te lezen.

Publicatiedatum: