Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler niet aansprakelijk voor uitglijder werknemer in kas

Een werknemer van een teler die uitgleed in het gangpad in de kas, kan zijn werkgever niet aansprakelijk stellen voor de schade. Voor een fractuur aan de elleboog volgde medische behandeling. Het ongeval vond in het voorjaar van 2022 plaats.

Op basis van de foto's in het dossier en de waarnemingen en mededelingen ter plaatse oordeelde de kantonrechter afgelopen maand dat de rail, waarover de werknemer stelt te zijn gevallen, niet uit de betonvloer stak.

De werknemer stelt dat de rail 10 centimeter uitstak op de plek van de valpartij. De rechter wijst erop dat niet vaststaat dat hij op die plek in de kas is gevallen. De werkgever betwist dat ook. Bovendien wijst de rechter erop dat de werknemer over de locatie van de valpartij wisselend heeft verklaard.

Geconstateerd is dat de grotendeels egale betonnen vloer met daarin verzonken de rail goed te belopen is. De vloer en de rail, waarover automatische karren rijden, leveren op zichzelf geen gevaar op om te struikelen, laat staan een verhoogd gevaar. De rechter wijst er ook op dat als de rail wel 10 centimeter uitgestoken had, dit de werking van de karren verhinderd had. Daarom vindt hij het onaannemelijk, zo blijkt uit de uitspraak van de Rechtbank Rotterdam van 22 maart die op 16 april is gepubliceerd.

Foto index: archiefbeeld redactie GroentenNieuws