Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lowie Verbeek van BioVerbeek:

"Zonder medewerkers zijn we nergens"

Bij glastuinbouwbedrijf BioVerbeek in Velden staat aandacht voor de medewerkers voorop. Daarom steken de ondernemers, die zijn aangesloten bij Sazas, veel tijd en energie in het
beperken van de werkdruk en het vergroten van het werkplezier van hun mensen. Bijvoorbeeld door hen te vragen naar hun mening, in gesprek te gaan en regelmatig iets extra's te doen, vertelt Lowie in VanColland Magazine. "Dit levert veel op: betere prestaties, minder verzuim én medewerkers blijven graag bij ons werken."

Het bedrijf heeft ook een coach waarmee werknemers in gesprek kunnen. De werknemers kunnen dan praten over dingen op het werken, maar ook over zaken die thuis spelen. Lowie (26), die zich bezighoudt met personeelszaken, is ervan overtuigd dat aandacht voor werkplezier en het voorkomen van een hoge werkdruk veel oplevert. "Het is moeilijk te meten, maar ik weet zeker dat medewerkers hierdoor beter presteren. Ze blijven minder vaak thuis door ziekte en willen ook langer bij ons bedrijf blijven werken. Er zijn hier maar weinig mensen die overstappen naar een andere baan."

Bron: Colland Arbeidsmarkt

Publicatiedatum: